Add Başkanı Çölaşan: Ergenekon'un Halk Nezdinde İtibarı Yok - Son Dakika
Güncel

Add Başkanı Çölaşan: Ergenekon'un Halk Nezdinde İtibarı Yok

Add Başkanı Çölaşan: Ergenekon\'un Halk Nezdinde İtibarı Yok

Ergenekon davası kararlarını eleştiren Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, "Halk itibarlı görmüyorsa bu davayı, davanın sonucu müebbet olsa ne yazar, olmasa ne yazar" dedi.

24.08.2013 18:42

Ergenekon davası kararlarını eleştiren Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, "Halk itibarlı görmüyorsa bu davayı, davanın sonucu müebbet olsa ne yazar, olmasa ne yazar" dedi.

Büyük Taarruz'un 91'inci yıldönümü kutlamalarına katılmak için Afyonkarahisar'a gelen ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği'ni (AGDD) ziyaret etti. Dernek Başkanı Mehmet Abdioğulları tarafından karşılanan Çölaşan, Ergenekon davasıyla ilgili kararları değerlendirdi. Ergenekon davasında ömür boyu hapis cezası alan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un memleketi Afyonkarahisar'da olduklarını hatırlatan Çölaşan, Ergenekon davasının halk nezdinde itibarı olmadığını belirtti. Türkiye'de bu davada 12 Eylül dönemindeki Devlet Güvenlik Mahkemeleri'ni aratacak kadar hukuki usulsüzlük yapıldığını iddia eden Çölaşan, şöyle dedi:

"Bu davada hiçbir sanık davet edilmeden, evlerine baskın yapılarak gözaltına alınmıştır. Bir gizli tanığa 3 gün konuşma hakkı veren mahkeme, son sözünü söyleyecek sanığa 15 dakika konuşma hakkı vermiştir. Hukuk usuldür, usulü gözetmezseniz o dava çöker. İçinde tesadüf bir karar çıkarsa, o da şanstır. Temyiz aşamasında usul noksanlığı noktasından bu davanın bozulması gerekir. İlker Başbuğ hakkında mahkemenin aldığı karar hiç önemli değildir. Çünkü yargılama yapılmamıştır. Halk itibarlı görmüyorsa bu davayı, davanın sonucu müebbet olsa ne yazar, olmasa ne yazar."

26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz'un 30 Ağustos'ta zafere ulaştığını anımsatan Başkan Çölaşan, 19 Mayıs, 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim'in ülke genelinde coşkuyla kutlanması gerektiğini kaydetti.

Konuşmasının ardından Çölaşan'a, AGDD Başkanı Mehmet Abdioğulları tarafından Afyonkarahisar'ı simgeleyen plaket verildi. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Add Başkanı Çölaşan: Ergenekon'un Halk Nezdinde İtibarı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement