Adana - Türk Eğitim- Sen: Neresine Dürtseniz Üzerinize Pislik Sıçrıyor - Son Dakika
Güncel

Adana - Türk Eğitim- Sen: Neresine Dürtseniz Üzerinize Pislik Sıçrıyor

Adana - Türk Eğitim- Sen: Neresine Dürtseniz Üzerinize Pislik Sıçrıyor

Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (kpss) Skandalı Ortaya Çıkaran Türk Eğitim-sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Bundan Sonra Yapılacak Bütün Sınavlarda Şaibeler Olabileceğini Öne Sürürken "türkiye Birçok Sınavda Kopya Çekildiğini Tartışıyor. 12 Sınav Ertelendi. Öyle Bir Pisliğin İçine Çomak Sokmuşuz Ki, Neresini Tutsanız, Neresine Dürtseniz O Çomağı, Üzerinize Pislik Sıçrıyor. Bu İşin Peşini Bırakmayacağız. 3 Garibanı Bulmakla, Bu İşi Soruşturan İnsanlar Görevini Yapmış Sayılmazlar" Dedi.

11.09.2010 19:20

KAMU Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) skandalı ortaya çıkaran Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bundan sonra yapılacak bütün sınavlarda şaibeler olabileceğini öne sürürken "Türkiye birçok sınavda kopya çekildiğini tartışıyor. 12 sınav ertelendi. Öyle bir pisliğin içine çomak sokmuşuz ki, neresini tutsanız, neresine dürtseniz o çomağı, üzerinize pislik sıçrıyor. Bu işin peşini bırakmayacağız. 3 garibanı bulmakla, bu işi soruşturan insanlar görevini yapmış sayılmazlar" dedi.

Türk Eğitim-Sen Adana Şubesi binasında düzenlediği bayramlaşma törenine katılan İsmail Koncuk, yaptığı konuşmada Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın, KPSS'de kopya skandalının ortaya çıkarılmasından sonra kendilerini yalancılıkla suçlamasının çok üzücü olduğunu ancak, mahcup olmadıklarını söyledi. Ellerindeki bilgi ve belgeleri savcılığa teslim ettiklerini bunların doğru çıktığını belirten Koncuk, "Çocuklarımızın geleceğinin çalınmasına göz yumamayız. Bu işin peşini bırakmayacağız. BBu soruları kim sızdırdı, bu soruları ilk alan kim bunlar mutlaka ortaya çıkmalı. Çıkartılana kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Skandalda YÖK'ün de sorumlu olduğunu ancak, olaylara sessiz kaldığını savunan Koncuk, YÖK Başkanı Özcan'ın gereğini yapması gerektiğini anlattı. Koncuk, bir gazetecinin sınavların ÖSYM'den alınıp Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlanmasıyla ilgili sorusu üzerine, bunun son derece tehlikeli ve yanlış olacağını savundu. Konccuk, "MEB kadar siyasallaştırılmış bir kurumun yapacağı sınava bu ülkede güvenecek çok az sayıda insan vardır. O yüzden yapılacak olan şey, her ne kadar ÖSYM'nin birçok eksiği tespit edilmiş de olsa, yapısı korunmalı, yapı ve tecrübe önümüzdeki yıllara da taşınmalı, tecrübesi asla göz ardı edilmemelidir. Asla bu sınavları MEB yapmamalıdır. MEB, bizzat bakanlar tarafından siyasileştirilmiştir. Bu kurumun yapacağı sınava toplum asla güven duyamaz. Bunu yapanlar bu kararlarının altında kalacaktır" diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Ünal Yarımağan'ın, tele kulak iddialarıyla ilgili olarak soruların yüksek sesle okunduğu odanın dinlenmiş olabileceği sözlerinin hatırlatılması üzerine ise, "Orada 4 soru eksik, 3'ü şekil, 1'i metin sorusu. Metin sorusu nerede peki? Yapılan soruların içinde bir de şekil sorusu var. ÖSYM Başkanı bunu da açıklamalı. Bunun okumayla o şekil sorunun oluşabileceği ben zannetmiyorum. Ortam dinlemesiyle o sorunun o şeklin izah edilmesi mümkün değildir. Ortam dinlemesiyle elde edilecek sorular kesinlikle değil" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, bir televizyon programında, "KPSS'den 70-80 puanın altında alanları alalım' dersek, o zaman da nitelikli öğretmen noktasında sıkıntı yaşanıyor" açıklamalarını çok manidar bulduğunu vurgulayan Koncuk, "Başbakana bir takım kişiler herhalde yanlış bilgi vermiş. KPSS öğretmenlerin niteliğini ölçen sınavlar değildir. Bu sınavda bırakın 70-80'i, 10, 20 de alsa o öğretmenin niteliksiz olduğu değerlendirilemez. Başbakan öyle nitelendiriyor ama eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik 43 puanla Van'da öğretmen atadı. Bunlarda hangi nitelik vardı?" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana - Türk Eğitim- Sen: Neresine Dürtseniz Üzerinize Pislik Sıçrıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement