Adana'da Kırım İçin Meşaleli Eylem Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Adana'da Kırım İçin Meşaleli Eylem Düzenlendi

Adana\'da Kırım İçin Meşaleli Eylem Düzenlendi

Adana'da aralarında Kırım göçmeni Tatarların da bulunduğu bir grup, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Rusya Federasyonu'na bağlanmasına tepki gösterdi.

08.03.2014 21:59  Güncelleme: 22:22

ADANA (İHA) – Adana'da aralarında Kırım göçmeni Tatarların da bulunduğu bir grup, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin parlamentoda oy birliğiyle alınan kararla Rusya Federasyonu'na bağlanmasına tepki göstererek, meşaleli protesto gösterisi düzenledi.

Merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki bir semt pazarında toplanan aralarında Kırım göçmeni Tatarlar ve Ülkü Ocakları üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 60 kişi, meşaleli protesto gösterisi düzenledi. Ellerinde taşıdıkları dövizlerle, "Kırım Türktür, Türk kalacak" sloganları atan grup, Turgut Özal Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçti. Kavşakta polisin yürüyüş sebebiyle uyardığı grup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra meşaleler yakarak burada basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Abdulkadir Yıldız, "Kırım'ın toprak bütünlüğüne yapılan ihaneti kabul etmiyoruz. Kırım ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğünden yanayız. Kırım'da yaşayan insanlar bizim kan kardeşlerimizdir. Onların yanında yer alacağız, yer almaya da devam edeceğiz" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adana'da Kırım İçin Meşaleli Eylem Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement