Adana'da Gezi Parkı Gözaltılarına Tepki - Son Dakika
Güncel

Adana'da Gezi Parkı Gözaltılarına Tepki

Adana\'da Gezi Parkı Gözaltılarına Tepki

Adana'da Gezi Parkı protestolarına destek eyleminde çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla 10 kişinin gözaltına alınması protesto edildi.

24.06.2013 17:54  Güncelleme: 11:05

Atatürk Parkı ve Sular Mevkii'nde 21 Haziran'da yapılan eylemlerde yakalanan 10 kişi, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edilirken, Adliye Sarayı'nın arkasında toplanan dernek ve sendika temsilcisi yaklaşık 70 kişi, pankart açarak açıklama yaptı.

Eylemciler adına konuşan Güven Boğa, gözaltına alınanların bırakılmasını istedi. Güven Boğa, "21 Haziran günü gözaltına alınan 14 kişiden 4'ü hafta sonu yapılacak olan sınava girecekleri için işlemleri hızlandırılarak adliyeye çıkarıldı. 10 kişi de bugün sevk edildi" dedi.

Güven Boğa, "Adana'da dün gerçekleştirilen yürüyüş, komitenin dışında ve kim oldukları bile belli olmayan bazı şahısların yürüyüşü provoke etmek istemesine rağmen yürüyüş sağlıklı ve barışçıl bir şekilde sonlandırılmıştır. Bu yürüyüş sırasında farklı amaçlar içerisinde olan ve provokatif amaçları olan bazı kişiler kitleden uzaklaştırılmış, yalnızlaştırılmış ve kitlenin barışçıl yürüyüşü amacına uygun olarak bitirmesi sağlanmıştır. Amaçlarına ulaşamayan küçük bir grup ise Atatürk Caddesi'nde ana kitleden koparak yürümek istemiş ve bu yürüyüş sırasında bir polis kolundan bıçakla yaralanmıştır" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından grup, hükümet aleyhine slogan attıktan sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Gezi Parkı Gözaltılarına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement