Adana'da CHP'li Çukurova Belediyesi Hizmet Binası İçin Görevi Kötüye Kullanma Davası - Son Dakika
Güncel

Adana'da CHP'li Çukurova Belediyesi Hizmet Binası İçin Görevi Kötüye Kullanma Davası

Adana\'da CHP\'li Çukurova Belediyesi Hizmet Binası İçin Görevi Kötüye Kullanma Davası

Adana'nın merkez Çukurova Belediyesi'nin hizmet binası arsasının imar değişikliğiyle ilgili, aralarında Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Yıldıray Arıkan'ın da bulunduğu sanıkların sanıkların 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.2009 yerel seçimlerinden önce merkez Seyhan İlçesi'nin bölünmesiyle kurulan Çukurova Belediyesi'ne başkan seçilen CHP'li Yıldıray Arıkan, geçen yıl Belediye Evleri Mahallesi'ndeki Sülüklüpınar Parkı'na hizmet binası yapılması için çalışma başlattı.

13.12.2011 14:34

Adana'nın merkez Çukurova Belediyesi'nin hizmet binası arsasının imar değişikliğiyle ilgili, aralarında Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Yıldıray Arıkan'ın da bulunduğu sanıkların sanıkların 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

2009 yerel seçimlerinden önce merkez Seyhan İlçesi'nin bölünmesiyle kurulan Çukurova Belediyesi'ne başkan seçilen CHP'li Yıldıray Arıkan, geçen yıl Belediye Evleri Mahallesi'ndeki Sülüklüpınar Parkı'na hizmet binası yapılması için çalışma başlattı. İmar planında yeşil alan görünen arsaya karşılık, Şambayadı Mahallesindeki resmi kurum alanının takas edilmesi için Çukurova Belediye Meclisi'nde karar alındı. Bu karar Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ilgili komisyon incelemesinin ardından oylanıp, oy çokluğu ile kabul edildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmasının ardından belediye ile bağlı şirketlerde inceleme yapan müfettişler, meclis üyelerinin Çukurova Belediyesi hizmet binasının arsasıyla ilgili plan değişikliği kararının usulsüz olduğunu tespit edince Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin doğal üyesi olan Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Yıldıray Arıkan, Yüreğir Belediye Başkanı Ak Partili Mahmut Çelikcan, Sarıçam Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Zenbilci ile aynı zamanda belediye meclis üyesi olan AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude'yle birlikte toplam 20 Meclis üyesi hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, öldürülen Belediye Meclis Üyesi İmar Komisyonu Başkanı Ahmet Cevdet Yağ ile birlikte 8 kişi hakkında da kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verildi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Sanıkların yargılanmasına Adana 2'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Hakkındaki suçlamayı kabul etmeyen Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Yıldıray Arıkan, "İddianamede ve dayanağı olan müfettiş raporundaki anlatılanlar ve öne sürülenler doğru değildir" dedi. Söz konusu imar değişikliğini, kamu yararı için yapmak istediklerini belirten Arıkan, şunları anlattı:

"Tapuları belediyemize ait olan yerlerin imar planlarının değiştirilmesini Büyükşehir Belediyesi'nden ben talep ettim. Talebimiz doğrultusunda imar değişikliği kararı çıktı. Burası kişilere ve hazineye ait yerler değildir. Suç işlemek amacıyla hareket etmedim. Yapılan işlemin usulsüz olduğu önü sürülüyor. İşlemin iptali için İdare Mahkemesi'ne dava açılması mümkün iken benim ve arkadaşlarım sanık olarak gösterilmesi doğru değildir. Bilahare suça konu imar değişikliği Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla iptal edilmiş, konusuz kalmıştır" dedi.

ARIKAN'IN SAVUNMASINA KATILDILAR

Duruşmada diğer sanıklar Halil Tüm, Ahmet Işık, Necmettin Atay, Mustafa Esenkurt, Hıdır Bahçe, Levent Özveren, Necati Cengiz, Mustafa Akyüz, Hüsnü Karadeli, Mehmet Esendemir, Murat Türk, Bekir Sıtkı Özer ile Necmi Özcanlı, savunmalarında Başkan Arıkan'ın beyanlarına katıldıklarını belirterek suçlamayı kabul etmedi.

Mahkeme hakimi, mazeret bildirmedikleri gibi duruşmaya avukatları da katılmayan sanıklar AK Partili Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile meclis üyesi Ali Acem Bekiroğlu'nun duruşmaya zorla getirilmesine ve diğer sanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

MKA(OA/ESM) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da CHP'li Çukurova Belediyesi Hizmet Binası İçin Görevi Kötüye Kullanma Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement