Adana Baro Başkanı: Cezaevlerinde Güvenlikle İlgili Her Şey Yeniden Gözden Geçirilmeli - Son Dakika
Güncel

Adana Baro Başkanı: Cezaevlerinde Güvenlikle İlgili Her Şey Yeniden Gözden Geçirilmeli

Adana Baro Başkanı: Cezaevlerinde Güvenlikle İlgili Her Şey Yeniden Gözden Geçirilmeli

Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katili şoför 27 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken ile suç ortağı babası 51 yaşındaki Necmettin Altındöken'in cezaevinde silahlı saldırıya uğramasının ardından, cezaevlerindeki güvenlik sorununa dikkat çekti.

12.04.2016 11:40

Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık,  üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katili şoför 27 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken ile suç ortağı babası 51 yaşındaki Necmettin Altındöken'in cezaevinde silahlı saldırıya uğramasının ardından, cezaevlerindeki güvenlik sorununa dikkat çekti. Avukat Çıtırık, cezaevlerinde güvenlikle ilgili her şeyin yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda dün yaşanan saldırıyı değerlendiren Baro Başkanı Çıtırık, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin devlet güvencesi altında bulunduğunu vurguladı. Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, şunları kaydetti:

"Cezaevindeki kişinin sağlıklı biçimde infaz sürecini geçirmesi gerek. Bu sağlanamıyorsa ortada nitelikli bir ayıp vardır. Kime karşı, kim tarafından yapılırsa yapılsın bu eylemi doğru bulmuyoruz. Neticesinde Özgecan Aslan davasında sanıklar cezalarını aldı ve çekiyorlardı. Cezaevindeki bir kişinin korunması gerekir. Ülkemizdeki cezaevlerinde kapasiteyi aşan sayıda tutuklu ve hükümlü var. Ciddi sağlık sorunu yaşayan kişiler var. Silah nasıl sokuluyor cezaevine? Nasıl bu olay yaşanıyor? Cezaevlerinde bu tip olayların yaşanmaması için bu işlerle ilgili güvenlikten sorumlu birimler yeniden gözden geçirilmeli. Ülkemizde cezaevlerinde buna benzer çok olay yaşanıyor. Gardiyan seçiminden güvenlik önlemlerine kadar her şey yeniden ele alınsın ki, bu tip olaylar bir daha gündeme gelmesin."

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Baro Başkanı: Cezaevlerinde Güvenlikle İlgili Her Şey Yeniden Gözden Geçirilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement