Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Veysi Kaynak Atandı - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Veysi Kaynak Atandı

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Veysi Kaynak Atandı

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na 23 Adalet Bakanlığı'nın Bakan Yardımcısı da belli oldu.

07.11.2011 08:32

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na 23 Adalet Bakanlığı'nın Bakan Yardımcısı da belli oldu. Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na AKP eski Milletvekili Veysi Kaynak getirildi. Dışişleri Bakanlığı'nda açık bulunan Bakanlık Müşavirliklerine ise Büyükelçi Selim Sermet Atacanlı, Büyükelçi İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Hasan Servet Öktem'in atamaları yapıldı.

Başbakan Yardımcılığı ile Adalet,  Avrupa Birliği, Dışişleri,  Ekonomi, Gençlik ve Spor, Maliye, Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlıklarına Ait Atama Kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Adalet Bakanlığı'nda açık bulunan Bakan Yardımcılığı'na Veysi Kaynak getirildi. 23. Dönem AKP Kahramanmaraş Milletvekili olan Kaynak, 1962 Kahramanmaraş doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Kaynak, serbest avukatlık yaptı. Kahramanmaraş Belediye Meclis Üyeliği'nin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcılığı, Encümen Başkanlığı, Bütçe Komisyon Başkanlığı ve Belediye Başkanvekilliği görevlerini yürüttü. Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Özel bir şirkette yönetim kurulu başkanvekili olarak görev yaptı. Orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilen Kaynak, evli ve 5 çocuk babası.

-HASDEMİR, AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI MÜSTEŞARI OLDU-

Avrupa Birliği'nde açık bulunan Müsteşarlığı Mehmet Haluk Ilıcak atanırken, Müsteşar Yardımcılığına Dr. Fatih Hasdemir, Faik Hasip Burak Erdenir ile Ahmet Yücel'in ataması yapıldı.

-DIŞİŞLERİNE ATAMA-

Dışişleri Bakanlığı'nda açık bulunan Müsteşar Yardımcılığına, Büyükelçi Mehmet Hasan Göğüş getirilirken, açık bulunan genel müdürlüklerden Siyaset Planlama Genel Müdürlüğüne, Büyükelçi Esat Şafak Göktürk; İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğüne Büyükelçi İsmail Ethem Tokdemir; Uluslararası Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğüne Büyükelçi Ahmet Bülent Meriç; Strateji Geliştirme Başkanlığına Büyükelçi Avrupa Genel Müdürü Adnan Başağa; Avrupa Genel Müdürlüğüne Büyükelçi Ömer Kaya Türkmen; Protokol Genel Müdürlüğüne Büyükelçi Salim Levent Şahinkaya atandı.

-BÜYÜKELÇİ ATACANLI BAKANLIK MÜŞAVİRİ-

Dışişleri Bakanlığı'nda açık bulunan Bakanlık Müşavirliklerine ise Büyükelçi Selim Sermet Atacanlı, Büyükelçi İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Hasan Servet Öktem'in atamaları yapıldı.

-VERGİ BAŞMÜFETTİŞLİĞİNE ŞENAL ATANDI-

Maliye Bakanlığı'nda açık bulunan Vergi Başmüfettişliğine Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Murat Şenal atandı. Maliye Bakanlığı'nda açık bulunan bakanlık müşavirliklerine Abdulhamit Yıldız ile Ethem Kalın'ın atamaları yapıldı. Ekonomi Bakanlığı'nda açık bulunan Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü'ne, Bakanlık Müşaviri Mehmet Cömert getirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda açık bulunan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Spor Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Şevki Akkaya atandı.

-DURDU, BASIN YAYIN VE ENFORMASYON GENEL MÜDÜR YARDIMCISI OLDU-

Açık bulunan Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına Erkan Durdu atandı. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip olurken, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli getirildi.

Bu arada Milli Savunma Bakanlığı, 57 yedek subay askeri hakimin, görev yerlerine atamalarını yaptı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Veysi Kaynak Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement