Açlıktan Bayılan Kadın Yapılan Yardımları Kabul Etmiyor - Son Dakika
Güncel

Açlıktan Bayılan Kadın Yapılan Yardımları Kabul Etmiyor

Açlıktan Bayılan Kadın Yapılan Yardımları Kabul Etmiyor

Sakarya'da 3 gün önce gittiği lokantada açlıktan bayılan kadın yapılan yardımları kabul etmiyor.

23.01.2014 16:16  Güncelleme: 16:51

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 3 gün önce açlıktan bayılan kadının yapılan yardımların hiçbirini kabul etmediği öğrenildi. Akyazılı esnaf, ilçelerinin adının bu şekilde anılmasına tepki göstererek, "Akyazı'da kimse açlıktan bayılmaz. Kimin kapısını çalsanız size yardım ederler" dedi.

TAVIRLARI AKILLARI KARIŞTIRDI

Akyazı'da girdiği bir börekçi dükkanında '3 gündür bir şey yemiyorum' dedikten sonra börekçi Ayhan Ünal'ın ikram ettiği börekten bir lokma aldıktan sonra bayılan Ayten Pektaş'ın (52) durumu akılları karıştırdı. 4 aydır ikamet masrafları Akyazı Belediyesi tarafından karşılanan ve kendisine Aşevinden yemek ikram edilmesine rağmen yemekleri yemeyen Ayten Pektaş'ın daha önce iki defa kadın sığınma evine gönderildiği ancak burada da kalmayı kabul etmeyerek tekrar Akyazı'ya geldiği öğrenildi.

DRAMI BÖREKÇİDE ORTAYA ÇIKTI

Bütün gününü kaldığı otelle çarşı arasında yürüyerek geçiren Ayten Pektaş ise kimsenin kendisini zorla toplu kalınan bir yere götürmeye hakkı olmadığını söyledi. Yıllarca İstanbul'da yaşadıktan sonra bir sene önce Akyazı'ya dönen ve iki oğlunu bulmaya çalışan Ayten Pektaş'ın bir oğlunun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde diğerinin de askerde olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz yıl Kıbrıs'a giderek oğluyla görüşmek isteyen günlerce Kıbrıs'ta kalan Ayten Pektaş oğluyla sadece 10 dakika görüşebilmiş. Yasal süreyi aştığı için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden çıkarılan Ayten Pektaş tekrar Akyazı'ya dönmüş. Akyazı'da hem belediyenin hem kaymakamlığın hem de çevre esnafın yardım ettiği Ayten Pektaş'ın dramı ise 3 gün önce bir börekçi dükkanında bayılması ile ortaya çıktı.

"KENDİMDEN GEÇTİM"

Açlıktan bayıldığının doğru olduğunu kaydeden Pektaş, "Buraya geldim gerektiğinde dışarıda sabahladım. Sabah ezanından sonra çorba içmeye gittim. Börekçide bayıldığım da doğru. Kendimden geçtim. Düşünün 2 gün yemek yememişim 3'üncü gün olmuş" dedi.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Kendisinin sadece oğullarını istediğini gözyaşları içinde anlatan Pektaş, "Belediyeye giderek, 'Dedim ki karşıma bir zorluk çıktı. Bir türlü beni anlamadılar. Kimsenin gayrimenkulünü de istemedim. Parasını da altınını da zümrüdünü de istemedim. Yatlarını katlarını da istemedim. Sadece dedim ki çocuğum var yavrum var sokaktayım. Sevdiklerimle olmak için yardımınızı istiyorum dedim. Benim sevdiklerim burada. Benim orada çocuğum olmasa benim Kıbrıs'ta ne işim var" diyerek gözyaşlarını döktü.

"BABASININ AHINI ALMIŞ"

Akyazı esnaflarından Erdem Erday ise, "4-5 aydır burada hepimiz tanıyoruz. Kadına gereken yardımı Akyazı Belediyesi ve Kaymakamlık gereken şekilde kendisiyle görüşerek sağlandı. Sığınma Evine gönderdiler. Sığınma evini bırakıp dönmüş geri gelmiş. Belediye Başkanımız tekrardan kendisine yardım etmiş. Benim anladığım kadarıyla kadın anlattıklarıyla burada yaptıkları birbirini tutmuyor. Şimdi de kişinin yapmaya çalıştığı şey buradan bir daire alıp içini dayatıp döşetmek ve kendini maaşa bağlatmak. Evlenmiş zamanında İstanbul'a yerleşmiş. Babasının burada bir evi varmış biz sana bakarız diyerek sattırmış. O dönem içinde kadın bir daha babasına sahip çıkmamış. Herhalde onun ahını aldı gibi geliyor bana. Sonuçta buralı olan birinin burada yaşayan akrabaları vardır. Ona aşevinden yemek verildi yemeği kabul etmedi. Esnaflar yardım ediyor esnafın yardımını kabul etmiyor" dedi.

"TÜRKİYE'YE YAPILAN BİR HAKARETTİR"

Hüseyin Yazıcı isimli emlak müşaviri ise, "Bildiğim kadarıyla yalnız yaşayan bir bayan olduğunu öğrendim. Hatta Akyazı Belediyesi kendisinin Motel konaklama ihtiyaçlarını 4 aydır karşıladığını öğrendim. Aslında bu açıklamayı belediye yapmış olsa daha doğru olurdu ama ben vatandaş olarak şunu söylemek istiyorum. 4 aydır konaklama ihtiyaçlarını belediye karşılıyor kendisine iaşe ödemesi yapılıyor. Siyasi parti organlarının çıkıp da bu işin detaylarını araştırmadan açlıktan insanlar bayılıyor diye lanse edilmesi Akyazı'ya değil, Sakarya'ya değil Tüm Türkiye'ye yapılan bir hakarettir. Bu tarz haberlerin spekülasyon olduğu kanısındayım. Akyazı Belediyesinin her gün 250 haneye sıcak yemek dağıttığını biliyorum insanlar da bunu bilsinler" şeklinde konuştu.

"İNSANLARI AÇIKTA BIRAKMAYIZ"

Olayın geçtiği Hamarat Börekçisinin sahibi Ayhan Ünal da, "Bize geldiğinde 3 gündür bir şey yemediğini ve aç olduğunu söyledi. Bizde daha önce niye gelmedin dedik. Biz Akyazılılar olarak bu tür insanları açıkta bırakmayız. Normalde bu tür insanlara hepimiz yardım ediyoruz. Akyazı halkı olarak bu insanlara bakıyoruz. Belediye zaten bu insana yardımcı oluyor. Belediye hatta kaldığı otelin masraflarını ödüyor, kaymakamlık ta gerekli yardımı yapıyormuş. Esnaf arkadaşlar olarak da bizler gerekeni yapıyoruz. Ama o gün bir şey yemediğini söyledi bir iki lokma aldı ve masanın üstünde kaldı. Bir iki kez seslendim cevap vermeyince 112'yi aradım. O sırada basın mensubu arkadaşlar geldi ve böyle haberler çıktı" dedi.

KALICI ÇÖZÜM ARANIYOR

Bu arada haberin yayınlanmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Akyazı'ya bir ekip gönderildiği ve kadının yardım taleplerini geri çevirdiği öğrenilirken, Akyazı Belediyesi, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Akyazı Kaymakamlığının kadınla ilgili kalıcı bir çözüm yolu üzerinde görüşmelerini sürdürdükleri öğrenildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Açlıktan Bayılan Kadın Yapılan Yardımları Kabul Etmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement