Açlık Grevindeki Savçenko'ya Ukrayna'da Destek - Son Dakika
Güncel

Açlık Grevindeki Savçenko'ya Ukrayna'da Destek

Açlık Grevindeki Savçenko\'ya Ukrayna\'da Destek

Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk, medeni dünyanın Ukrayna Milletvekili Nadejda Savçenko'yu serbest bırakması için Rusya Devlet Başkanı Putin'i zorlaması gerektiğini söyledi.

09.03.2016 13:40  Güncelleme: 13:53

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, medeni dünyanın Ukrayna milletvekili Nadejda Savçenko'yu serbest bırakması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i zorlaması gerektiğini söyledi.

Yatsenyuk, şair Taras Şevçenko'nun 202. doğum günü için yapılan tören sonrasında basın mensuplarına konuya ilişkin açıklama yaptı.

Savçenko'nun "tüm dünya diplomasisinden daha güçlü hale geldiğini" belirten Yatsenyuk, "Bu, Putin'i, Savçenko'yu serbest bırakmaya zorlamaları için tüm medeni dünyaya çağrıdır" dedi.

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Groysman de Savçenko'nun tek başına Rus rejimi ile savaştığını söyleyerek, "Nadejda'nın serbest kalacağına derinden inanıyorum. Onun inancı saldırgan ülkeyi (Rusya) ve saldırganlıklarını yenecektir" diye konuştu.

Rostov Bölgesi Donetsk Şehir Mahkemesinde 2 Mart'ta görülen davada savcı, Ukrayna'nın doğusundaki Rus gazetecileri öldürmekle suçlanan Ukraynalı pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko hakkında 23 yıl hapis ve 100 bin ruble para cezası talep etmiş, tutuklu kaldığı sürenin de cezadan düşürülmesini istemişti. Savçenko, duruşmada mahkemenin tutumunu protesto etmek için açlık grevine başlamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Açlık Grevindeki Savçenko'ya Ukrayna'da Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement