Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi

Abdülkadir Molla\'nın İdam Edilmesi

AGD Bursa Şubesi üyeleri, cuma namazı sonrası basın açıklaması yaptı Balıkesir ve Yalova'da gıyabi cenaze namazları kılındı.

13.12.2013 15:39

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi, Bursa, Balıkesir ve Yalova'da protesto edildi.

Bursa'da, cuma namazı sonrası Orhangazi Parkı'nda toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri adına açıklama yapan derneğin Bursa Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Akif Çoban, Molla'nın idamının, her Müslümanın nezdinde "şehadet" olduğunu söyledi.

Molla'nın şehit olduğuna inandıklarını dile getiren Çoban, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimiz, şehit Molla'nın alnından öpecektir. Ona ne mutlu ki şehit Abdülkadir Molla, Bedir ve Uhud savaşlarının şehitleriyle birlikte olacaktır. Bangladeş'te, Müslümanlara karşı terör estiren ve insan müsveddelerinden oluşan kukla bir hükümet iş başındadır. Allah'ın laneti, bu hükümetin mensuplarının, bu kararı alan sözde yargı mensubu kasapların, bu infazı gerçekleştiren insanlıktan nasibini almamış cellatların üzerine olsun. Bangladeş hükümetinin, Cemaat-i İslami'ye ve Müslüman halka karşı uyguladığı tutumu şiddetle lanetliyoruz. Cemaat-i İslami'nin suçu, Müslümanları emperyalizme karşı birlik içinde olmaya davet etmektir. Bu suç, bütün Müslümanlar için bir onurdur."

Grup, açıklamanın ardından bir süre slogan atıp tekbir getirerek dağıldı.

Balıkesir

AGD Balıkesir Şubesi üyeleri ve bazı vatandaşlar, Molla için cuma namazı sonrası Zağnos Paşa Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kıldı.

Şube Başkanı Ersin Güçlü, namazın ardından grup adına yaptığı açıklamada, Bangladeş'te zulüm yapan hükümet ve yandaşlarını, Allah'a havale ettiklerini belirterek, "Kukla Bangladeş hükümetinin, Cemaat-i İslami'nin önderlerine ve Müslüman halka karşı uyguladığı insanlık dışı tutumu lanetliyoruz. İsrail'in Filistin'e uyguladığı eziyeti, Bangladeş hükümeti kendi halkına uygulamıştır. Bangladeş hükümeti, İslam dünyası için ikinci bir İsrail'dir" diye konuştu.

Grup, bir süre tekbir getirdikten sonra dağıldı.

Yalova

Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları (GÖNÜLDER) Platformunun çağrısı üzerine cuma namazı sonrası Merkez Cami'de toplanan vatandaşlar, Bangladeş hükümetini protesto etti.

Platformun sözcüsü Hacı Ömer Anlayışlı, grup adına yaptığı açıklamada, ülke içinden ve dünyadan yükselen tüm tepkileri görmezden gelen rejimin, Molla'yı insanlık dışı bir yöntemle katlettiğini söyledi.

Hükümetin bu planlı cinayetini lanetlediklerini belirten Anlayışlı, "Bu cinayetle hükümet, kendi sonunu davet etmiştir. Abdülkadir Molla'nın mübarek her damla kanı, bu cinayetin failleri için lanet teşkil edecektir. Çöküşleri ve nihai felaketleri yakındır. Halkımız çok yakında onların zevaline şahitlik edecektir" ifadesini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından gıyabi cenaze namazı kıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement