Molla İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika
Güncel

Molla İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Molla İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

AGD Samsun ve Ordu Şubesi üyeleri, cuma namazı sonrası Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı.

13.12.2013 15:19  Güncelleme: 15:31

Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) Samsun ve Ordu Şubesi üyeleri, idam edilen Bangladeş Cemaat-i  İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kıldı.

Büyük Cami'de kılınan cuma namazının ardından toplanan AGD üyeleri ve vatandaşlar, Molla'nın idamını protesto ederek, gıyabi cenaze namazı kıldı.

AGD Samsun Şube Başkanı Mustafa Küçük, gıyabi cenaze namazının ardından yaptığı basın açıklamasında, Bangladeş'in ülkede yaşayan Müslümanlara terör estirdiğini savunarak, idam kararını alan hükümet ve yargı mensuplarını, kararı uygulayan cellatları, tepkilerini Bangladeş hükümetine iletmeyen büyükelçilik görevlilerini ve idam karşısında sessiz kalanları kınadıklarını söyledi.

Molla'nın idam kararının hukuki değil, siyasi olduğunu ve idamın dünyanın her yerindeki Müslümanlarca protesto edildiğini vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:

"Taşeron Bangladeş hükümeti bu idamı ne kendi halkına ne de İslam dünyasına izah edebilecek durumda değildir. Bangladeş'te Müslümünlar sokaktadır. Bu idam dünyanın her yerinde Müslümanlar tarafından protesto edilmektedir. Biz AGD olarak bu idamı, mahkeme sürecini ve diğer tutuklamaları şiddetle protesto ediyoruz. Cemaat-i İslami'nin öncü kadrosu ve mensupları serbest bırakılmadığı müddetçe Bangladeş hükümetini ikinci İsrail olarak nitelemeye devam edeceğiz. Bu hükümetin, bu şartlarda ülkeyi seçime götürmesinin de göstermelik bir adım olduğunu şimdiden tüm dünyaya ilan ediyoruz."

AGD üyeleri, açıklamanın ardından dua okuyup sloganlar attı.

Ordu

Ordu'da, AGD üyeleri, Orta Cami'de cuma namazı sonrası Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Derneğin Ordu Şube Başkanı Gökhan Bahtiyar, yaptığı açıklamada, Bangladeş hükümetinin Cemaat-i İslami'nin önderlerine ve Müslüman halka karşı uyguladığı insanlık dışı tutumu şiddetle lanetlediklerini söyledi.

Bangladeş'in Müslüman halkının kardeşleri olduğunu ifade eden Bahtiyar, şunları dile getirdi:

"Ancak Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı Bangladeş'te Müslümanlara karşı terör estiren kukla bir hükümet iş başındadır. Bangladeş hükümeti aynen İsrail'in Filistinli müslümanlara uyguladığı zulmü kendi halkına karşı uygulamaktadır. Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam kararının hukuki değil siyasi olduğu aşikardır. O yüzden Bangladeş hükümeti bu idamı ne kendi halkına ne de İslam dünyasına izah edecek durumda değildir. Allah'ın laneti bu hükümetin mensupları üzerinde olsun. Allah'ın laneti bu kararı alan sözde yargı mensubu kasapların üzerinde olsun."

Açıklamanın ardından grup üyeleri Molla için dualar okuyarak çeşitli sloganlar attı. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Molla İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement