ABD'nin Tokyo Büyükelçisi Kennedy."Babamın En Büyük Başarısı Sınırlı Nükleer Deneme Yasağı... - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Tokyo Büyükelçisi Kennedy."Babamın En Büyük Başarısı Sınırlı Nükleer Deneme Yasağı...

ABD\'nin Tokyo Büyükelçisi Kennedy."Babamın En Büyük Başarısı Sınırlı Nükleer Deneme Yasağı...

ABD'nin Tokyo Büyükelçisi olarak atanan, suikasta uğrayan eski ABD başkanlarından John F. Kennedy'nin kızı Caroline Kennedy, babasının "hayatı kısa sürse de ruhunun yaşamaya devam ettiğini" ve en büyük başarısının Sınırlı Nükleer Deneme Yasağı Anlaşması olduğunu söyledi.

25.11.2013 14:10

ABD'nin Tokyo Büyükelçisi olarak atanan, suikasta uğrayan eski ABD başkanlarından John F. Kennedy'nin kızı Caroline Kennedy, babasının "hayatı kısa sürse de ruhunun yaşamaya devam ettiğini" ve en büyük başarısının Sınırlı Nükleer Deneme Yasağı Anlaşması olduğunu söyledi.

Caroline Kennedy, Japon Yomiuri gazetesiyle yaptığı söyleşide, neredeyse hergün babasından ilham aldığını söyleyen biriyle tanıştığını belirterek, "Babam istediği her şeyi başaracak kadar yaşamadıysada, ruhu yaşamayı sürdürüyor" dedi.

John F. Kennedy'nin suikastinin 50. yıldönümünde yayınlanan söyleşide, Caroline Kennedy, babasının mirasları arasında Barış Gönüllüleri ve Haiyan tayfunun vurduğu Filipinler'e insani yardım sağlayan Uluslararası Kalkınma Ajansı'nı gösterdi.

"Babasının bir nesil Amerikalıya ülkelerine hizmek etmeleri, adalet ve barış için çalışmaları konusunda ilham verdiğini" ifade eden Caroline Kennedy, "günümüzde ise insanların çok sık siyasetten uzak ve gelecekten şüpheli olduğunu" söyledi.

Tokyo'ya 9 gün önce gelen Kennedy, söyleşide ABD- Japonya ilişkilerine değindi.

Caroline Kennedy, ABD deniz piyade sınıfı üssünün Okinawa'nın başka bir yerine taşınması konusunda, uzun süredir ertelenen planla ilgili olarak "yakın gelecekte esaslı bir gelişme umduklarını" bildirdi.

2. Dünya Savaşı sırasında hücumbotu Japon destroyeri tarafından batırılan babasının, ABD'nin Japonya ile ilişkilerin güçlendirilmesini istediğini ifade eden Kennedy, onun vizyonunun geçen 50 yılda farkına varıldığını belirtti ve "Bu, kişilerin dünyayı değiştirme gücünün ilham verici bir hikayesi ve bir sonraki bölümün parçası olmaya hevesliyim" diye konuştu.

Caroline Kennedy nükleer silahlar konusunda da, babasının Sınırlı Nükleer Deneme Yasağı Anlaşması'nı kendisinin en büyük başarısı olarak gördüğünü belirterek, kendisini dünyanın bu korkunç silahlardan kurtulmasına adamış bir diğer başkan için hizmet etmekten gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Büyükelçi Kennedy bu arada, 2011'de meydana gelen deprem ve tsunamide zarar gören bölgeleri ziyaret etti. Kuzeydeki Sendai ve Ishinomaki kentlerindeki bir askeri üs, okul ve geçici barınak kompleksine giden Kennedy, bazı felaketzedelerle bir araya geldi ve ABD'nin desteğini yineledi. Kennedy'nin felaket bölgelerini ziyareti yarın da devam edecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Tokyo Büyükelçisi Kennedy.'Babamın En Büyük Başarısı Sınırlı Nükleer Deneme Yasağı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement