ABD Sözcüsü'nden Davutoğlu Sorusuna Şaşırtan Yanıt: Haberim Yok - Son Dakika
Güncel

ABD Sözcüsü'nden Davutoğlu Sorusuna Şaşırtan Yanıt: Haberim Yok

ABD Sözcüsü\'nden Davutoğlu Sorusuna Şaşırtan Yanıt: Haberim Yok

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf; Davutoğlu, Babacan ve Şimşek'in ABD'ye yapmakta oldukları ziyaretten haberi olmadığını söyledi.

05.03.2015 10:20  Güncelleme: 12:20

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, kendisine yöneltilen bir soru üzerine, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, ABD'ye yapmakta oldukları ziyaretten haberi olmadığını söyledi.

SORUYU YARIDA KESTİ: BEN DUYMADIM

Harf, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında bir gazetecinin, "Şu sıralarda Türkiye Başbakanı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, hepsi New York'ta ve iki üç gün orada kalacaklar, D.C'ye gelmeyecekler gibi görünüyor…" dedi. Gazeteci sorusunu bitiremeden Harf'in "Ben duymadım" yanıtını verdi.

Harf, Türk yetkililerle ayarlanmış bir görüşme olup olmayacağı sorusunu da, "Kontrol edebilirim. Üzgünüm, ben duymadım ama kontrol edebilirim" diye yanıtladı.

BARANSU SORUSUNA SORU İLE KARŞILIK

Marie Harf, kamuoyunda adı 'bavulcu'ya çıkan ve çalıştığı gazetede yaptığı haberlerle "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma, çalma", "devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme" suçlarından tutuklanan Mehmet Baransu ile ilgili soruya da önce "Aynı kişiden mi bahsediyoruz. Sanırım Askeri personelle ilgili…" diyerek soruyla karşılık verdi.

"SORUŞTURMA ADİL VE ŞEFFAF OLMALI"

Gazetecinin Baransu'nun adını söylemesi üzerine, "Evet, aynı kişi" diyen Marie Harf konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Haberleri gördük. Söylediğimiz gibi herhangi bir soruşturma, adil, şeffaf ve demokratik biçimde yapılmalı. Türkiye'de adalete erişim, fikir özgürlüğü ve gazetecilerin özgürce çalışabilmelerine ilişkin endişelerimiz sürmekte. Bunlar süregelen endişeler" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD Sözcüsü'nden Davutoğlu Sorusuna Şaşırtan Yanıt: Haberim Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • devlet: bu sorulari sorsa sorsa paralelciler sorar. Bizzat sahitim Amerikada buyuk ihanet icindeler. Allah islah etsin 6 17 Yanıtla
  • by meçhul: adamlar baransuyu tanıyor bizim başbakanı tanımıyorlar 13 3 Yanıtla
  • ...: burada bazı yorumcular var, eğer abd ve ab ulkelerı bızı ıstemıyorsa doğru yoldayız gıbı cumleler kullanıyorlar kı haylı ılgınç. . şuanda komsularla sıfır dusman polıtıkasından, sıfır dost polıtıkası durumuna geldık. yanı bız sımdı herkesle dusman olunca doğru yolda mı oluyoruz. . ya saka mı yapıyorsunuz, sıze boyle saçma sapan bılgılerı kım verıyor ve nasıl ınanıyorsunuz haylı ılgınç. . . avrupa bırlıgının çıkarmasını soyledıgı yasaların hangısı devletımızın zararına soyler mısınız. . . 11 4 Yanıtla
  • ÖRGÜTÜ ALİYE: BAŞKAN APO GİTSE KIRMIZI HALIYLA KARŞILARLARDI. . . ÇÜNKÜ BAŞKAN ABDULLAH ÖCALAN EFSANEVİ BİR DÜNYA LİDERİDİR. . . ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN. . . 5 10 Yanıtla
  • sa: İşte sarayın itibarı 14 0 Yanıtla
  • ahmet: aaa küçük enişte sen mi geldin? 10 4 Yanıtla
  • BLUETOOTH : Küçük enişte küser gelmez bak öyle söyleme :) 12 2 Yanıtla
  • ENİŞTEYE İYİ DAVRANIN: AÇIN BEYAZ SARAYI SUPHİ ENİŞTE GELİYOR 11 2 Yanıtla
  • erdem sabri: işte yeniiii türkiye kandil , imralı bile iplemiyor bunları, bir ülkenin başbakanı, dışişleri bakanı abd ye gidiyor abd hükümetinin basın sözcüsünün haberi bile yok, işte sarayla olan itibar bu kadar oluyor, anca bunları afrikanın kabile reisleri karşılıyor, türkiye hiçbir zaman bu kadar küçük düşmemiş, bu kadar perişan rezil olmamıştı 11 2 Yanıtla
  • küçükenişte: evet. . . itibarımız sonsuz. . saray çoook işe yaradı 10 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement