ABD'nin Mısır'a Yaptığı Yardımlar - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Mısır'a Yaptığı Yardımlar

ABD\'nin Mısır\'a Yaptığı Yardımlar

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Hayden: "Mısır'a yönelik askeri yardımların duracağına dair haberler yanlış. Önümüzdeki günlerde Mısır ile yardım ilişkimizin geleceğini açıklayacağız ancak Başkan Obama'nın BM Genel Kurulu'nda açıkladığı gibi bu yardım ilişkisi devam edecek" ifadesini kullandı.

09.10.2013 04:38

ABD medyasında "ABD'nin Mısır'a yönelik yardımları kestiğine" ilişkin yer alan haberler, Beyaz Saray tarafından yalanladı.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, ABD medyasında, üst düzey bir yetkiliye dayandırılarak verilen "Mısır'a yönelik askeri yardımların duracağına" dair haberlere ilişkin, "Bu haberler yanlış" dedi.

Hayden, "Önümüzdeki günlerde Mısır ile yardım ilişkimizin geleceğini açıklayacağız ancak Başkan Barack Obama'nın BM Genel Kurulu'nda açıkladığı gibi bu yardım ilişkisi devam edecek" ifadesini kullandı.

ABD, Mısır'a yıllık 1,3 milyar dolar civarında yardımda bulunuyor. ABD, geçtiğimiz aylarda Mısır ordusuna F16 savaş uçaklarının gönderilmesi planının ertelenmesine karar vermişti. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Mısır'a Yaptığı Yardımlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement