ABD'nin Küresel Casusluk Faaliyetleri - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Küresel Casusluk Faaliyetleri

ABD\'nin Küresel Casusluk Faaliyetleri

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Hayden: "(Alman heyetin temasları hakkında) ABD ve Almanya, ülkelerimizi korumak ve kendimiz ile müttefiklerimizin karşı karşıya olduğu küresel tehdit...

30.10.2013 22:38

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Caitlin Hayden, ABD'nin Almanya Başbakanı Angela Merkel'i dinlediğine yönelik haberlerin ardından Washington'a gelen Alman heyetinin temaslarıyla ilgili, "ABD ve Almanya, ülkelerimizi korumak ve kendimiz ile müttefiklerimizin karşı karşıya olduğu küresel tehditleri ele almak için, güvenlik istihbarat alanlarında zaten geniş işbirliği yapmaktadır. Bugünkü görüşme, gerekli güveni sağlamak ve işbirliğimizi güçlendirmek için aramızdaki diyaloğun nasıl en iyi şekilde ilerletilebileceği noktasında birbirimizi dinleme ve müşterek karar verme adına bir fırsat sundu" dedi.

Hayden, Alman heyetinin Beyaz Saray'daki temaslarıyla ilgili açıklama yaptı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Almanya Başbakanı Merkel ile telefon görüşmesinin ardından kıdemli Alman ve ABD'li yetlililerin, iki ülkenin istihbarat servisleri arasındaki işbirliğini daha fazla güçlendirmeye ve artırmaya yönelik çabaları görüşmek için bir araya geldiğini belirten Hayden, şunları kaydetti:

"ABD ve Almanya, ülkelerimizi korumak ve kendimiz ile müttefiklerimizin karşı karşıya olduğu küresel tehditleri ele almak için, güvenlik istihbarat alanlarında zaten geniş işbirliği yapmaktadır. Bugünkü görüşme, gerekli güveni sağlamak ve işbirliğimizi güçlendirmek için aramızdaki diyaloğun nasıl en iyi şekilde ilerletilebileceği noktasında birbirimizi dinleme ve müşterek karar verme adına bir fırsat sundu."

Merkel'in Dış Politika Danışmanı Christoph Heusgen ve Alman İstihbarat Servisi Koordinatörü Guenter Heiss'in başkanlığını yürüttüğü heyet, Beyaz Saray'da ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper ve Başkan Barack Obama'nın İç Güvenlik ve Terörle Mücadele'den Sorumlu Yardımcısı Lisa Monaco, Ulusal Güvenlik Konseyi Direktör Yardımcısı Chris Inglis ve diğer yetkililerle bir araya gelmişti.

Heyet ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığında, Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ve Bakan Yardımcısı William Burns ile de görüşmüştü. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Küresel Casusluk Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement