ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıma Planına Tepki - Erzincan / - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıma Planına Tepki - Erzincan /

Erzincan'da da Camii Kebir önünde bir araya gelen TÜGVA Erzincan İl Temsilciliği üyeleri, ellerindeki ABD ve İsrail karşıtı dövizleri taşıyıp tekbir getirdi.

06.12.2017 18:54

Erzincan'da da Camii Kebir önünde bir araya gelen TÜGVA Erzincan İl Temsilciliği üyeleri, ellerindeki ABD ve İsrail karşıtı dövizleri taşıyıp tekbir getirdi.

TÜGVA İl Temsilcisi Emre Özkan, AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, bazı sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile vatandaşların destek verdiği gruptakiler adına TÜGVA Teşkilat Başkanı Murat Mermer, basın açıklaması yaptı.

Mermer, insanların kutsallarının çiğnenip topraklarına el uzatıldığını belirterek, bunun hadsizlik, saldırganlık ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olduğunu söyledi.

Trump'ın, siyonizmin bu devirdeki piyonu olduğunu iddia eden Mermer, "İlk kıblemizin bulunduğu Filistin 1948 yılından beri yüzlerce yıllık büyük İsrail projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alınmıştır. Televizyonlarda naklen Müslüman semtleri bombalanırken, masum kadınları, erkekleri, çocukları dünyanın gözü önünde cami avlusunda katledilirken bunu yapan işgalci güruhu şımarıklıkla nitelendirip şirin göstermeyi alçaklık olarak nitelendiriyoruz." dedi.

İslam'ın ilk kıblesinde ezanın yasaklanması dahi birçok yaptırım uyguladığını anımsatan Mermer, son olarak Kudüs'ün siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunanlara karşı dik duruşun Müslümanlar için namus meselesi olduğunu vurguladı.

Sivas

Sivas'ta 46 sivil toplum kuruluşu ABD'nin, Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasına yönelik açıklamalarını protesto etti.

STK üyeleri, Türk ve Filistin bayrakları ile kent meydanında toplanarak, ABD ve İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına açıkla yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sivas İl Başkanı Erhak Çınar, İslam coğrafyasında ölümlerin yaşandığını ve kutsalların çiğnenip topraklara el uzatıldığını söyledi.

Saldırganlığın ve hukuksuzluğun boyutlarının arttığını vurgulayan Çınar, "Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Filistin'in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir." dedi.

ABD\'nin Kudüs\'ü İsrail\'in Başkenti Olarak Tanıma Planına Tepki - Erzincan /
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıma Planına Tepki - Erzincan / - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement