ABD'deki Bütçe Krizi Çözüm Yolunda - Son Dakika
Güncel

ABD'deki Bütçe Krizi Çözüm Yolunda

ABD\'deki Bütçe Krizi Çözüm Yolunda

Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner: "Senato'da iki parti liderinin üzerinde uzlaştığı tasarıyı Temsilciler Meclisi'ne gelmesi halinde bloke etmeyeceğiz"

16.10.2013 23:53

ABD'de Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, ülkede kapanan hükümetin tekrar açılması ve borç tavanının yükseltilmesi konusunda Kongre'nin Senato kanadında liderlerin üzerinde uzlaştığı planı bloke etmeyeceklerini bildirdi.

Boehner yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin tekrar çalışır hale gelmesi ve borç tavanının yükseltilmesi konusunda, Senato kanadında liderlerin anlaşmaya vardığı planın Temsilciler Meclisi'nde onaylanacağını kaydetti.

Hükümetin harcamaları ve Obamacare olarak bilinen sağlık reformuna ilişkin verdikleri kavganın devam edeceğini belirten Boehner, "Ancak Senato'da iki parti liderinin üzerinde uzlaştığı tasarıyı, Temsilciler Meclisi'ne gelmesi halinde bloke etmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Açıklamasında, Obama yönetiminin bütçe harcamalarını da eleştiren Boehner, "Vergileri yükseltmek uygulanabilir bir seçenek değil" değerlendirmesini yaptı.

Bu arada, Boehner, kendi eyaleti Ohio'da katıldığı radyo programında da "İyi bir savaş verdik ama sadece kazanamadık" açıklamasında bulundu. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'deki Bütçe Krizi Çözüm Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement