ABD'de Havalimanlarında Trump Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Güncel

ABD'de Havalimanlarında Trump Karşıtı Gösteriler

ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı Müslüman ülkelerin vatandaşlarının ABD'ye girişini yasa ilişkin kararnameyi imzalamasının ardından Los Angeles Uluslararası Havalimanında (LAX) ve San Francisco Havalimanında (SFO) yüzlerce kişi gösteri düzenledibirçok kişi gözaltına alındı.

29.01.2017 13:47

ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı Müslüman ülkelerin vatandaşlarının ABD'ye girişini yasa ilişkin kararnameyi imzalamasının ardından Los Angeles Uluslararası Havalimanında (LAX) ve San Francisco Havalimanında (SFO) yüzlerce kişi gösteri düzenledi

birçok kişi gözaltına alındı. Kararı protesto eden aktivist ve avukatlar havalimanlarına akın ederek gözaltına alınanların serbest bırakılması için eylem yaptı.

Los Angeles'ta bir grup aktivist ve hukukçu öncülüğünde biraraya gelen yüzlerce eylemci LAX Havalimanı'nın Tom Bradley Terminali'nde gözaltına alınan 7 kişinin serbest bırakılması için eylem yaparak Trump'ın kararını protesto etti. Grupta bulunan avukatlar, gözaltına alınanların yakınlarına bilgi vererek destek olurken, endişeli bekleyişlerinde onları yalnız bırakmadı.

Protestoda, "Nefrete hayır, korukuya hayır, mülteciler hoşgeldiniz" sloganları atılırken, eylemci grup ellerinde mumlar ve pankartlarla gözaltına alınanların serbest bırakılmasını talep etti.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) mülteci hakları California direktörü Jennie Pasquarella, gözaltı kararlarının kaldırılması için harekete geçtiklerini belirterek, gözaltında bulunan kişilerden 4'ünün İran'lı olduğunu açıkladı. Pasquarella, öğrenci vizesiyle Kopenhag'dan gelen İran kökenli bir kadının havalimanında durdurularak Kopenhag'a geri gönderildiğini, yine İran'lı ve oğlunun yanına taşınmak üzere ABD'ye gelen 70 yaşındaki bir başka kişinin de İran'a gönderildiği belirtti. Ayrıca İran'a yaptığı seyahat dönüşünde LAX Havalimanı'nda gözaltına alınan göçmenlik vizesi sahibi 28 yaşındaki Neda Daemi'nin ise 10 saat tutulduktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Öte yandan San Francisco Havalimanı'nda (SFO) toplanan yüze yakın aktivist ve avukat Trump'ın kararını ve gözaltıları protesto etti. Havalimanı'nda yakınlarını bekleyenlerle görüşerek gözaltında tanıdığı bulunanları tek tek tesbit eden grup bu kişilere hukuki destek teklifinde bulundu. ABD Gümrük ve Muhafaza memurları SFO Havalimanı'ndaki gözaltıları reddederken, protesto için havalimanına gelen avukatlardan Susie Hwang, İran'lı üç kişinin gözaltında olduğuna dair bilgi aldıklarını açıkladı. İran'dan seyahat ettiği öğrenilen Mehdi Rad isimli kişinin SFO Havalima'nında üç saat tutulduktan sonra serbest bırakılması ise protestocular tarafından sevinçle karşılandı.

New York Federal Mahkemesi'nin Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) tarafından açılan davayı süratle sonuçlandırarak, 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan başkanlık kararnamesini geçici süreyle askıya almasına rağmen, karara tepkilerin ülke genelinde protestolarla devam etmesi bekleniyor.

ABD\'de Havalimanlarında Trump Karşıtı Gösteriler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Havalimanlarında Trump Karşıtı Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement