ABD'de Ara Seçimler - Son Dakika
Güncel

ABD'de Ara Seçimler

ABD\'de Ara Seçimler

Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Boehner, resmi olmayan sonuçlara göre Kongre’nin iki kanadında da çoğunluğu elde eden partisine Amerikan halkının verdiği sorumluluktan onur duyduklarını bildirdi.

05.11.2014 07:54

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi John Boehner, ABD'de ara seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Kongre'nin iki kanadında da çoğunluğu elde eden partisine Amerikan halkının verdiği sorumluluktan onur duyduklarını bildirdi.

Boehner, ara seçimlerde Kongre'nin her iki kanadında Cumhuriyetçi Parti'nin çoğunluğu almasının ardından yazılı açıklama yaptı.

"Amerikan halkının bize verdiği sorumluluktan onur duyduk. Ancak bu bir kutlama zamanı değildir" ifadesini kullanan Boehner, hükümetin, zor durumdaki ekonomiden başlayarak ülkenin karşı karşıya kaldığı zorlukları yenmek için önerilen çözümleri uygulamaya koyma zamanı olduğunu belirtti.

Boehner, Amerikan halkının, Cumhuriyetçilerin baskın olduğu Temsilciler Meclisi'nden her iki partinin işbirliğiyle geçen ancak Demokratların çoğunlukta olduğu Senato'da değerlendirilmeye bile alınmayan birçok iş ve enerji konularındaki yasaların yeni dönemde Kongre'de görüşüleceğini umabileceklerini kaydetti.

Gelecek dönemde vergi hukuku, harcama problemleri, hukuk, düzenleyici ve eğitim sistemini geliştirme konularına odaklanacaklarını bildiren Boehner, ABD Başkanı Barack Obama'nın da yeni dönemde bu konularda yapacakları çalışmalarda kendileriyle çalışmasını ümit ettiklerini ifade etti.

Boehner, "Obama'nın, Senato'nun kaybedilmesine, yeni çoğunluğa karşı saldırıda bulunarak yanıt vermeye dönük planlarını anlatan haberleri onaylamayacağını umuyoruz" değerlendirmesinde bulundu. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Ara Seçimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement