ABD Adana Konsolosu Espinoza Yüksekova'da - Son Dakika
Güncel

ABD Adana Konsolosu Espinoza Yüksekova'da

ABD Adana Konsolosu Espinoza Yüksekova\'da

ABD 'nin Adana Konsolosu John L. Espinoza, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ile birlikte yemek yedi.

09.09.2014 17:03  Güncelleme: 11:59

ABD 'nin Adana Konsolosu John L. Espinoza, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ile birlikte yemek yedi, IŞİD katliamından kaçan Ezidiler için düzenlenen kermesi gezdi. Espinoza, kermesten 100 TL vererek bir seccade satın aldı.

ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza ve beraberindeki 4 kişi, bugün öğlen saatlerinde Yüksekova'ya geldi. Heyet, ilk olarak ilçede yapımı devam eden havaalanını gezdi. Daha sonra HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ve eşi tarafından karşılanan ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza ve beraberindekiler, kendileri için verilen yemeğe katıldı. Yüksekova'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Espinoza, bölgedeki gelişmelerle ilgili bilgi almak ve buradaki insanların görüşlerini almak için Yüksekova'ya geldiğini belirterek şöyle konuştu:

"Yapımı süren havaalanını ziyaret ettik. Burada turizm imkanlarının gelişebileceğini görmek bizi sevindirdi. Bölgedeki heyecan verici gelişmeleri yakından görüp bilgi aldık. Burada genel olarak karşılaşılan sorunlarla ilgili de görüş aldık. Bu bölgeyi ziyaret etmek gerçekten mutluluk verici. Buradaki ziyaretlerden sonra Hakkari'ye geçeceğiz. Burada muazzam bir misafirperverlik gördük ve çok lezzetli yemekler yedik. Herkese teşekkür ediyorum."

EZİDİLER İÇİN DÜZENLENEN KERMESİ GEZDİ

ABD Adana Konsolosu Espinoza, Cengiz Topel Caddesi'nde, IŞİD katliamından kaçarak Şırnak'a sığınan Ezidiler için düzenlenen kermesi de ziyaret etti. Kurulan standa sergilenenleri inceleyen Espinoza, buradan bir seccade aldı. Espinoza ve beraberindekiler daha sonra Hakkari'ye gitti. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD Adana Konsolosu Espinoza Yüksekova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement