AB Kanada Arasında Serbest Ticaret Anlaşması İmzalandı - Son Dakika
Güncel

AB Kanada Arasında Serbest Ticaret Anlaşması İmzalandı

AB Kanada Arasında Serbest Ticaret Anlaşması İmzalandı

Avrupa Birliği (AB) ile Kanada arasında uzun süredir görüşmeleri devam eden ve milyarlarca avroluk hacme sahip olduğu bildirilen serbet ticaret anlaşması imzalandı.

18.10.2013 16:42

Avrupa Birliği (AB) ile Kanada arasında uzun süredir görüşmeleri devam eden ve milyarlarca avroluk hacme sahip olduğu bildirilen serbet ticaret anlaşması imzalandı.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile Kanada Başbakanı Stephen Harper'ın imzaladığı ve müzakerelerine 2009'da başlanan anlaşma, AB'nin bir G-8 ülkesiyle imzaladığı ilk serbest ticaret anlaşması olma özelliğini taşıyor.

AB ile ABD'nin serbest ticaret görüşmeleri için müzakerelere başladıkları bir döneme denk düşmesiyle de dikkati çeken anlaşma, Kanada'ya yönelik et kotası ve AB'ye yönelik peynir kotası tartışmaları nedeniyle uzun süre askıda kalmıştı.

Anlaşmanın imza töreninde konuşan Barroso, anlaşmanın transatlantik pazarı açısından dönüm noktası niteliğinde olduğunu belirtti.

Harper ise anlaşmanın şu ana kadar ülkesinin imzaladığı en büyük anlaşma olduğunun altını çizerek, "İyi bir anlaşma değil, mükemmel bir anlaşma" dedi.

AB'deki beklenti, anlaşmanın karşılıklı ticaret hacmini 26 milyar avro düzeyinde artıracağı yönünde. Geçen yıl AB ile Kanada arasındaki ticaret hacmi 61,7 milyar avro olduğu kaydedildi. Kanada, AB'nin 11'inci, AB ise ABD'den sonra Kanada'nın 2'nci ticaret ortağı konumunda.

AB Komisyonu, üye ülkeler adına 80'den fazla ülkeyle serbest ticaret anlaşması müzakeresi yürütüyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Kanada Arasında Serbest Ticaret Anlaşması İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement