9 Kişinin Katil Zanlısı Yusuf Taş'ın Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

9 Kişinin Katil Zanlısı Yusuf Taş'ın Yargılanmasına Başlandı

9 Kişinin Katil Zanlısı Yusuf Taş\'ın Yargılanmasına Başlandı

GAZİANTEP'te, eşi Tuğba ile 8 yakınını öldürüp kaçtıktan 55 gün sonra polis tarafından yakalanarak tutuklanan 25 yaşındaki Yusuf Taş'ın 9 kez ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

09.09.2016 18:00

GAZİANTEP'te, eşi Tuğba ile 8 yakınını öldürüp kaçtıktan 55 gün sonra polis tarafından yakalanarak tutuklanan 25 yaşındaki Yusuf Taş'ın 9 kez ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Aynı davada Yusuf Taş'ın 3 yakını ise tutumksuz yargılanıyor.

Gaziantep 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan 9 kişinin katil zanlısı Yusuf Taş, Kırıkkale Cezaevi'nden SEGBİS sistemiyle katıldı. Yusuf Taş, savunmasını telekonferans ile vermek istemediğini ve mahkemenin huzuruna çıkmak istediğini söyledi, ancak bu talep kabul edilmedi.

Yusuf Taş'ın tutuksuz yargılanan kardeşi Şerif Taş, ağabeyine yardım etmediğini ve olay sırasında İstanbul'da bulunduğunu belirterek suçlamaları kabul etmedi. Yusuf Taş'a yardım etmek suçundan tutuksuz yargılanan dayısı Arif Toz da suçlamaları reddetti.

Cinayet silahını evde saklamakla suçlanan sanığın babası Halil Taş ise evinin anahtarının oğlunda da bulunduğunu ve gizlice gelerek sakladığını söyleyerek suçlamaları reddetti.

Olayda sanığın eşi olan kızı Tuğba'yı öldürdüğünü anlatan anne Kudret Taş ise savunmasında damadının cinayetleri tasarlayarak işlediğini söyledi. Olay sırasında kız kardeşinin evinde bulunduklarını belirten Kudret Taş, mahkemedeki savunmasında şunları söyledi:

"Olay günü hep beraber kız kardeşim Şenel Çakmak'ın evindeydik. Yusuf o gün sabahtan akşama kadar kızımı sürekli arıyor hakaret ve küfür ediyordu. Olaydan önce Duran Taş evimize geldi. Duran bizde iken Yusuf tekrar Tuğba'yı aradı tartıştılar. Duran buna sinirlendi ve telefonu alarak 'Sen adam değilsin' dedi. Yusuf; 'Neden adam değilim' dedi. O da 'beni ara sana söylerim' dedi. Bir süre sonra Duran gitmek için ayakkabılarını giyerken biz de kızım Tuğba ile birlikte Duran'ı yolcu etmek için kapıya çıktık. Bu sırada şalvarlı ve kafasında balıkçı şapkası giyen bir şahıs gördüm. Elini kızımın omzuna koyarak 'biraz konuşalım' dedi. O sırada onun Yusuf Taş olduğunu anladım. Yusuf montunun iç cebindeki silah çekti, ben kaçtım, o sırada kızım da eve giriyordu. Ben 50 metre mesafedeki karakola gittim. Yaklaşık beş dakika sürmedi, polislerle eve geldiğimde kapının eşiğinde kızım ve az ilerde Duran Taş vurulmuş yerde yatıyordu. İçeri girdiğimde ise kız kardeşim Şenel Çakmak'ı ve oğlu Ahmet'i vurulmuş halde kanlar içinde gördüm. Tekrar dışarı yöneldiğimde kız kardeşim Şenel Çakmak'ın 3 yaşındaki kızı Belinay'ı kapının arkasında ağlarken gördüm."

Olay gecesi evde bulunan ve olaydan yaralı olarak kurtulan öldürülen Şenel Çakmak'ın 13 yaşındaki kızı M.Ç. ve 11 yaşındaki oğlu M.Ç.'ye psikolog eşliğinde yaşanan olay soruldu. 11 yaşındaki M.Ç., olay gecesi evde uyuduğunu ve silah seslerine uyandığını söyledi. Annesinin ağlayarak kendisinin uyuduğu odaya girdiğini ve ardından da Yusuf Taş'ın odaya girerek annesine tek el ateş ettiğini anlatan M.Ç.,

"Birden annem ağlayarak odaya girdi, arkasından Yusuf Taş kapıyı tekmeleyerek odaya girdi. Sonra odaya girer girmez önce anneme, daha sonra ağabeyim A.Ç.'ye ateş etti. Bana da ateş etti. Bayılmışım gözlerimi hastanede açtım. Davacı ve şikayetçiyim" dedi.

13 yaşındaki M.Ç. ise olayla ilgili hiçbir şeyi anımsamadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 9 Kişinin Katil Zanlısı Yusuf Taş'ın Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement