8 Öğrenci Kantinden Aldıkları Koladan Zehirlendi İddiası - Son Dakika
Güncel

8 Öğrenci Kantinden Aldıkları Koladan Zehirlendi İddiası

8 Öğrenci Kantinden Aldıkları Koladan Zehirlendi İddiası

Konya'da bir ilköğretim okulunda öğrenim gören 8 öğrenci, iddiaya göre tenefüste kantinden aldıkları son kullanma tarihi geçen kolayı içmeleri sonucu zehirlendi.

29.03.2012 14:36

Konya'da bir ilköğretim okulunda öğrenim gören 8 öğrenci, iddiaya göre tenefüste kantinden aldıkları son kullanma tarihi geçen kolayı içmeleri sonucu zehirlendi. Öğrenciler hastanede tedavi altına alınırken, İl Mili Eğitim Müdürü Şerafetti Turan olayla ilgili 2 müfettiş görevlendirdiklerini ve inceleme başlattıklarını söyledi.

Olay, bugün saat 11.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Kalfalar Mahallesi Hasan Köy Caddesi üzerinde bulunan Mithat Paşa İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. 12 yaşındaki 6'ncı sınıf öğrencileri Sefa Gümüşsoy, Toprak Yıldız, Mustafa Güleşir, Mehmet Ali Arıcı, Mevlüt Bakır, Şaban Yılmaz, Süleyman Sümer ve Mustafa Deniz, tenefüste okul bahçesinde futbol oynadı. Ardından da iddiaya göre okul kantininden kola alıp içti. Yaklaşık 1 saat sonra ders sırasında 8 öğrencide mide buluntısı, kusma ve karın ağrısı başladı. Öğrencinlerin durumu öğretmenine bildirmesi üzerine 8 kişi, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldrıldı. Tedavi alınan Mevlüt Bakır ve Şaban Yılmaz, arkadaşlarıyla maç yaptıktan sonra okul kantininden kola aldıklarını ve içtikten sonra ise son kullanma tarihinin 2 ay öncesine ait olduğunu fark ettiklerini, ders sırasında ise mide bulantısı ve kusma şikayetlerinin başladığını belirtti. 8 öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan da olayla ilgili kendilerine bilgi ulaştıktan sonra 2 müfettiş görevlendirilip, inceleme başlattıklarını, inceleme sonucunda öğrencilerin kolayı okul kantininden mi, yoksa dışarıdan mı aldıklarının belirleneceğini söyledi.

KANTİNLERDE SATIŞI YASAK

Milli Eğitim Bakanlığı ise geçen yıl 21 Temmuz'da yayınladığı genelde okul kantinlerinde gazlı-kolalı içecekler ile cips satışının yapılmasını yasaklamıştı. Okul bahçesinde oynayan çocuklar, okul kantininde gizli olarak gazlı içecek satışının yapıldığını iddia etti. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 8 Öğrenci Kantinden Aldıkları Koladan Zehirlendi İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement