8. Milletlerarası Türkoloji Kongresi Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

8. Milletlerarası Türkoloji Kongresi Devam Ediyor

8. Milletlerarası Türkoloji Kongresi Devam Ediyor

İstanbul'da, 30 Eylül'de başlayan ve İÜ Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen 8. Milletlerarası Türkoloji Kongresi devam ediyor.

03.10.2013 10:39  Güncelleme: 10:50

İstanbul'da, 30 Eylül 2013 tarihinde başlayan ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen 8. Milletlerarası Türkoloji Kongresi devam ediyor.

8. Milletlerarası Türkoloji Kongresi'ne; Türk dili, Türk tarihi, Türk edebiyatı, Türk musikisi ve Türk halk kültürü konularında yüzlerce bildiri sunuluyor. Kongreye 40 ülkeden bilim insanları katılıyor. Bildiriler ve bildirilerden sonra yapılan tartışmalar öğrenciler ve meraklılar tarafından da ilgiyle izleniyor. Düzenleyici kurum adına kongre başkanlığını Prof. Dr. Mustafa Özkan, kongre sekreterliğini Doç. Dr. Enfel Doğan yürütüyor.

Kongrenin bugünkü ve yarınki oturumlarında da çeşitli konularda ilginç bildirilere yer veriliyor.

Prof. Dr. Kemal Yavuz, dün "Dil ve Edebiyat Açısından Muhibbi Divanı" konusunda bir tebliğ sundu.

Dr. Yusuf Gedikli'nin "Ana Altaycada söz başı p sesi var mıdır?" başlıklı bildirisi de bu ilginç bildiriler arasında. Dr. Gedikli, bildirisini bugün 17.40-18.00 saatleri arasında sunacak.

Bu arada, kongreye katılan bilim insanları, basının kongreye gerektiği kadar ilgi göstermemesine üzüldüklerini bildirdi. Kongre bugün ve yarın da devam edecek ve yarın akşam saat 18.00 itibariyle sona erecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 8. Milletlerarası Türkoloji Kongresi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement