79 Yaşında Karaciğeri Bağışlandı - Son Dakika
Güncel

79 Yaşında Karaciğeri Bağışlandı

79 Yaşında Karaciğeri Bağışlandı

Giresun'da, beyin ölümü gerçekleşen 79 yaşındaki Mustafa Kemal Karpuz'un karaciğeri bağışlandı.

24.09.2013 17:39

Giresun'da, beyin ölümü gerçekleşen 79 yaşındaki Mustafa Kemal Karpuz'un karaciğeri bağışlandı.

Espiye ilçesinden 8 gün önce beyin kanaması nedeniyle getirildiği Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Karpuz'un dün beyin ölümü gerçekleşti. Hastane yönetiminin teklifi üzerine aile Karpuz'un organlarını bağışladı. Yapılan inceleme sonucu Karpuz'un sadece karaciğerinin nakledilebileceği belirlendi. Bugün Malatya İnönü Üniversitesi'nden gelen bir ekip Kemal Karpuz'un karaciğerini alarak Malatya'ya götürdü. Karpuz'un karaciğeri burada bekleyen bir hastaya nakledilecek.

Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ahmet Bal, organ bağışında bulunan Karpuz'un yakınlarına teşekkür ederek, "79 yaşındaki Mustafa Kemal Karpuz bu ayın 15'inde beyin kanaması tanısı ile bize geldi. Yoğun bakımda tedavisini yaptığımız sırada beyin ölümü gerçekleşti. Bakanlığımız Ulusal Organ Nakli Koordinatörlüğünü haberdar ettik. Ülke genelinde donörden alıcıya nakledilmek üzere bir organizasyon gerçekleştirildi. Malatya İnönü Üniversitesi'nden ekip gelerek karaciğerini alarak götürdü. Hastanın yakınları bir duyarlılık gösterdi. Organlarını bağışladılar. Hasta yakınlarına bu duyarlılıkları dolayısıyla teşekkür ediyoruz" dedi.

Karpuz'un oğlu Sedat Karpuz da acılarının büyük olduğunu ifade ederek, "Canımız gitti. Ama bir can kurtarıyoruz. Bu acımızı biraz olsun hafifletiyor" dedi. - Giresun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 79 Yaşında Karaciğeri Bağışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement