7 Ocak Tarihlerinde Kosova'yı Ziyaret Edecek - Son Dakika
Güncel

7 Ocak Tarihlerinde Kosova'yı Ziyaret Edecek

7 Ocak Tarihlerinde Kosova\'yı Ziyaret Edecek

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç Ortodoks Noel'i nedeniyle bu yıl da Kosova'yı ziyaret edecek.

05.01.2012 17:40

-boris TADİÇ'İN ZİYARETİ KOSOVA'DA TANSİYONU YÜKSELTTİ

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç Ortodoks Noel'i nedeniyle bu yıl da Kosova'yı ziyaret edecek. Tadiç 6-7 Ocak tarihlerinde Kosova'nın batısındaki İpek ve Deçan şehirlerindeki manastırlarda düzenlenecek ayinlere katılacak.

Sırbistan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Yasmina Stojanov Kosova medyasına yaptığı açıklamada, Tadiç'in 6 Ocak Cuma akşamı İpek Patrikhanesine geleceğini, 7 Ocak Cumartesi günü Deçan manastırında Ortodoks Noeli vesilesiyle düzenlenecek olan ayine katılacağını belirtti. Ayinin ardından Boris Tadiç'in medyaya siyaset nitelikli olmayan barış mesajlarını içerecek olan bir açıklama yapmasının planlandığı öğrenildi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, daha önce Ortodoks Noeli vesilesiyle geldiği Kosova'da barış mesajları verirken bunun dışına çıkarak siyasi açıklamalarda bulunarak Kosova'nın Sırbistan'ın bölünmez parçası olduğu ileri sürmüştü .Boris Tadiç'in bu açıklaması Kosova'da büyük tepkilere neden olmuştu.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç'in Kosova ziyareti sırasında güvenliği bu kez Kosova Barış Gücü KFOR ve Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova Misyonu EULEX Polisi sağlayacak.

Boris Tadiç'in Kosova'ya gelmesi, Kosova'da tansiyonu yeniden yükseltirken, Tadiç'in Kosova gelmesi için Kosova Hükümeti tarafından müsaade edip edilmediği konusunda hiç bir açıklama yapılmadı. Boris Tadiç'in Kosova ziyaretini izlemek için Kosova basınına izin verilmezken, Sırbistan basını ziyareti izleyebilecek .

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 7 Ocak Tarihlerinde Kosova'yı Ziyaret Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement