7.kafkas Diasporası Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

7.kafkas Diasporası Ödülleri Sahiplerini Buldu

7.kafkas Diasporası Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kafkas Diaspoarası ödül töreninin 7.’si Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Kocaeli’de gerçekleşti.

21.12.2013 22:53

Kafkas Diaspoarası ödül töreninin 7.'si Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Kocaeli'de gerçekleşti.

Kocaeli Başiskele'deki törene, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gupse Özay ve çok sayıda Çerkez vatandaş katıldı. Tören Kafkas halk oyunları ekibinin gösterisiyle başladı.

Türkiye'de Kafkas kökenlilerin takip ettiği haber ve kültür sitesi www.kafkasdiasporası.com tarafından organize edilen ödül töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Burada sizi misafir etmekten çok büyük onur duyuyoruz. Kafkas kültürü bize ait olan bizim özümüzü temsil eden en zengin, en engin kültürlerden birisidir. Hiç vakit kaybetmeden mutlaka Çerkezce ne kadar güzel bir dil. Bu dili yaşatmamız lazım. Biz geçmişte onlarca devletin dilini adaletle bir çatı altında toplamıştık Osmanlı'da. İnsanın anasından, atasından öğrendiği dili konulması kadar doğal bir şey yok" dedi.

Bu seçkin toplulukla birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Türkiye gerçekten hızlı bir şekilde gelişiyor. Şehirlerimiz alt yapısıyla üst yapısıyla, tarihi ve kültürüyle her alanda büyük bir gelişim içinde. Bu konuda örnek olanda da tabiki Kocaeli Belediyemiz.Böyle büyük bir ecdadın bir torunlarıyız .Onların emaneti üzerimizde. Onun için yapacak çok işimiz var. Kültürümüze sahip çıkmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na geleneksel Kafkas Kalpağı hediye edildi. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye kalpak taktı. Daha sonra jüri üyeleri tarafından belirlenen kişilere ödülleri verildi.

Törende,"Kafkas Diaspoarası Özel Ödülü" Ender Şenol'a, "Yılın Belediye Başkanı Ödülü" Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye, "Yılın Gazetecisi Ödülü" Aziz Üstel'e verildi. "Yılın Kültür Adamı" ödülüne Heykeltraş Nuh Yalçın, "Yılın Spor Adamı" ödülüne ise Galatasaray Eski Başkanı Adnan Öztürk layık görüldü.

"Yılın Sanatçısı" ödülü ise oyuncu Gupse Özay'a verildi. Özay'ın, ödülünü alırken oynadığı dizide canlandırdığı "Nurhayat" karakterinin taklidini yapması salondakileri kahkahaya boğdu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 7.kafkas Diasporası Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement