7. Cemil Alevli Cup'ta Heyecan Dorukta - Son Dakika
Güncel

7. Cemil Alevli Cup'ta Heyecan Dorukta

7. Cemil Alevli Cup\'ta Heyecan Dorukta

12 ülkeden 50 civarında sporcunun katıldığı turnuvada sona doğru gidilirken maçların büyük bir çekişme içerisinde geçtiği de bildiriliyor.

03.09.2012 09:14

GATİK tarafından her yıl organize edilen ve Gaziantep tanıtımında önemli rol oynayan ve üç yıl önce ITF ve TTF tarafından tescillenerek uluslararası turnuvalar kategorisine alınan Cemil Alevli Cup Woman's Tournament's bu yıl 7. Kez GATAK ve GAÜN kortlarında gerçekleştiriliyor. 12 ülkeden 50 civarında sporcunun katıldığı turnuvada sona doğru gidilirken maçların büyük bir çekişme içerisinde geçtiği de bildiriliyor.

7. Cemil Alevli Cup Woman's Tournament's başhakemliğini yapan Toygar Alagöz turnuvanın başarıyla gerçekleştirildiğini, sıcak havaya rağmen sporcuların yüksek performansla maça çıktıklarını ifade ederek "GATİK tarafından son yedi yıldır düzenlenen ve Anadolu'nun en önemli uluslar arası turnuvalarından birisi olan Cemil Alevli Cup bu yılda başarıyla icra ediliyor. TTF hakemlerinden Mustafa Gökhan, Soner Sivri, Haluk Torun, Mehmet Ülker ve Cesur Cingöz tarafından yönetilen maçlarda sporcuların inanılmaz bir çaba içerisinde olduğunu ve bu turnuvanın şampiyonu olmak için yarıştıklarını görüyoruz. Gaziantep'in gerek Türkiye gerekse dünya genelindeki tanıtımında önemli rol oynayan bu tür turnuvalar olimpik bir spor dalı olan tenisin gelişmesinde ve olimpiyatlara hazırlanan milli takım oyuncularımızın bu turnuvalarda mücadele azmi kazanmasında önemli rolü vardır. Bu turnuvalar geliştirilmeli ve daha üst kategorilere taşınmalıdır.

Gazianteplilerin burada hassasiyet göstereceklerine ve kent adına uluslar arası bir prestij olma özelliği taşıyan bu turnuvayı destekleyeceklerine inanıyorum. Sanırım GATİK bu yıl önemli bir sorun yaşıyor ve sahip olduğu kortları bırakmak zorunda kalmış. Elbette uluslar arası turnuva statüsü taşıyan bu tür organizasyonların uluslar arası standartlarda kulüplerde gerçekleştirilmesi esastır. GATİK'in sahip olduğu spor ve sosyal tesisler bu özellikleri taşıyordu. Kentin ileri gelenlerinin bu sorunu çözmek için ortak akıl yürütmesi gerektiğini düşünüyorum. Yapılacak çalışmalar Türk sporu adına önemli kazanımlar olacaktır. Turnuvaya ev sahipliği yapan GATAK ve GAÜN'e bizlere gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

Cemil Alevli Cup'a ev sahipliği önemli bir görev

Cemil Alevli Cup'un bu yıl yapılamama riski karşısında GATAK'ın kortlarını turnuvanın prestijini korumak için açtıklarını ifade eden GATAK Yönetim Kurulu Başkanı Dr Nail Bilen "Uluslar arası turnuvalara ev sahipliği yapmak ülkelerin olduğu kadar kentlerinde uluslar arası arenadaki prestijlerini arttırdığı gibi ülkelerin bilinirlik oranını yükseltir. 7 yıl önce bizlerinde taktir ettiği bir şekilde başlatılan Cemil Alevli Cup'a bu yıl ev sahipliği yapıyoruz. Mevcut iki kortumuzu müsabakalara açtık ve sporcuların sosyal tesislerimizde ağırlanmasını sağladık. Kardeş kulübümüz GATİK'in uluslar arası standartlardaki spor ve sosyal tesislerine yeniden kavuşmasını diliyoruz. 7. Cemil Alevli Cup Woman's Tournament's başarıyla gerçekleşmesi için biz GATAK olarak üzerimize düşenleri yapacağız. GAÜN ve GATAK kortlarında gerçekleştirilen turnuvanın başarıyla sonuçlanmasını diliyorum" dedi.

Cemil Alevli Cup finalinde Rus ve Özbek sporcular mücadele edecek

7. Cemil Alevli Cup Woman's Tournament's finaline isimlerini yazdırmayı başaran Rus tenisçi Margarita Lazereva ve Özbekistanlı Nigina Abduraimova mücadele edecek. Geçen yıl şampiyonluğu elde eden Türk Milli Takım oyuncusu Melis Sezer'in yarı finalde rakibine kaybetmesi ise üzüntü yarattı. Melis Sezer'in dünya klasmanında önemli sporcular arasında yer aldığı ve önümüzdeki dönemlerde uluslar arası birçok şampiyonanın favori oyuncularından birisi olduğu da ifade edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 7. Cemil Alevli Cup'ta Heyecan Dorukta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement