Manisa'da 7 Bin Liralık Mezar Yerleri - Son Dakika
Güncel

Manisa'da 7 Bin Liralık Mezar Yerleri

Manisa\'da 7 Bin Liralık Mezar Yerleri

Belediye tarafından yenilenen Kırtık Asri Mezarlığı'nda mezar yerleri, büyüklüğü ve konumuna göre gelecek ay 5 ile 7 bin liradan satışa sunulacak.

26.08.2013 11:44  Güncelleme: 12:23

TURGAY DUYAR - Manisa'da yenilenen aile mezarlığında mezar yerleri, büyüklüğü ve konumuna göre gelecek ay 5-7 bin liradan satışa sunulacak.

Manisa Belediyesi, vatandaşın aile mezarlığı konusundaki taleplerini değerlendirmek amacıyla Kırtık Asri Mezarlığı içerisinde bir alanı düzenledi. Birkaç ay içerisinde yürüyüş yolları yenilenen, çevre düzenlemesi ve otoparkı yapılan tek, iki, üç ve dört kişilik mezarlık yerlerinin satışa sunulması kararlaştırıldı.

Belediye meclisinde yapılan toplantıda, tek kişilik mezar yerinin 5 bin, iki kişilik 6 bin, üç kişilik 6 bin 500, dört kişilik mezar yerine ise 7 bin TL değer biçildi. Peyzajı yapılan aile mezarlığının eylül ayında satışa sunulması planlanıyor.

"İmkanı olmayana ücretsiz mezar yeri"

Manisa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ekrem Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yakında hizmete girecek aile mezarlığında, bin 46 mezar yeri bulunduğunu söyledi.

Söz konusu mezarlığın etrafının bahçe duvarlarıyla çevrildiğini ayrıca otopakı bulunduğunu ve özel yürüyüş yolları yapıldığını aktaran Akkaya, bu düzenlemelerin ardından fiyatların yüksek olmadığını ifade etti.

Aile mezarlığı içerisinde genelde 2 veya 4 kişilik mezar yerlerinin satışının yapılacağını belirten Akkaya, şunları söyledi:

"Manisa'da daha önce olmayan aile mezarlığını eylül ayında hizmete girecek. Burada mezarların satış fiyatı belediye meclisi tarafından belirlendi. Buna göre tek kişilik mezar yerinin fiyatı 5 bin, 2 kişilik 6 bin, 3 kişilik 6 bin 500 ve 4 kişilik mezar yerinin fiyatı ise 7 bin lira olarak belirlendi. Ama şunu gözardı etmemek lazım, maddi durumu uygun olmayan vatandaşlarımızın cenaze işlemleri belediyemizce ücretsiz olarak yapılmaktadır."

Ekrem Akkaya, mezar yeriyle ilgili şimdiden talep geldiğini sözlerine ekledi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'da 7 Bin Liralık Mezar Yerleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement