7,7 Büyüklüğündeki Deprem 10 İli Vurdu… Ahmet Akın, Diyarbakır'da: "Milletimizin Birlik Beraberliği ile Bütün Yaraları Saracağız" - Son Dakika
Güncel

7,7 Büyüklüğündeki Deprem 10 İli Vurdu… Ahmet Akın, Diyarbakır'da: "Milletimizin Birlik Beraberliği ile Bütün Yaraları Saracağız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından beraberindeki heyetle Diyarbakır’da incelemeler yaptı. Akın, “CHP’li belediyelerin yardım TIR’ları ve konteynerleri yola çıkmış durumda. 1-2 saat içerisinde buraya 6 TIR’ımız varmış olacak. Yardım etmek için, mücadele etmek için buradayız. Milletimizin birlik beraberliği ile bütün yaraları saracağız, inşallah bir daha da böyle bu tarz yaralarla karşı karşıya kalmayız” dedi.

07.02.2023 12:27  Güncelleme: 12:35

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından beraberindeki heyetle Diyarbakır'da incelemeler yaptı. Akın, "CHP'li belediyelerin yardım TIR'ları ve konteynerleri yola çıkmış durumda. 1-2 saat içerisinde buraya 6 TIR'ımız varmış olacak. Yardım etmek için, mücadele etmek için buradayız. Milletimizin birlik beraberliği ile bütün yaraları saracağız, inşallah bir daha da böyle bu tarz yaralarla karşı karşıya kalmayız" dedi.

Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde dün meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, beraberindeki CHP milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Ali Fazıl Kasap, Özgür Karabat, Özkan Yalım, Sezgin Tanrıkulu, Mürsel Alban, CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bugün Diyarbakır'da incelemeler yaptı. Büyük bir acı yaşadıklarını belirterek başsağlığı dileyen Akın, şunları söyledi:

"Şu anda CHP heyeti olarak Diyarbakır'dayız. Dünden beri burada yaşanan olayları, mücadeleleri, müdahaleleri yerinde görüyoruz, inceliyoruz ve anında Genel Merkezimizde kurduğumuz İletişim Koordinasyon Merkezimize iletiyoruz. Onlar da AFAD'a teknik için bir yol çizme çabası içerisindeler. Hakikaten acı, sıkıntı büyük. Şu anda milletvekili arkadaşlarımızla Diyarbakır'da yıkılan binalardan birinin önündeyiz. Bu binanın içerisinde kurtarılmayı bekleyen maalesef 90'dan fazla kardeşimiz var. Onların bir an evvel çıkarılması için mücadele ediliyor. Askerlerimiz, görevliler ve en çok da bu bölgede yaşayan komşular buradalar. Komşular seferberlik ilan etmiş durumda.

"CHP'Lİ BELEDİYELERİN YARDIM TIRLARI VE KONTEYNERLERİ YOLA ÇIKTI"

Şu ana kadar enkaz altında olan kişi sayısı hakkında net bir veri yok ancak 80'den fazla kişinin maalesef hayatını kaybettiğini ve 762 yaralının olduğunu Diyarbakır genelinde araştırdık, öğrendik. Hastaneleri ziyaret ediyoruz. Burada evlatlarını ve yakınlarını bekleyen vatandaşlarımızın yanındayız, onlarla birlikte olmaya gayret gösteriyoruz. Bu arada CHP'li belediyelerin yardım TIR'ları ve konteynerleri yola çıkmış durumda. 1- 2 saat içerisinde buraya 6 TIR'ımız varmış olacak. Yardım etmek için, mücadele etmek için buradayız. Milletimizin birlik beraberliği ile bütün yaraları saracağız, inşallah bir daha da böyle bu tarz yaralarla karşı karşıya kalmayız."

7,7 Büyüklüğündeki Deprem 10 İli Vurdu… Ahmet Akın, Diyarbakır\'da: "Milletimizin Birlik Beraberliği ile Bütün Yaraları Saracağız"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 7,7 Büyüklüğündeki Deprem 10 İli Vurdu… Ahmet Akın, Diyarbakır'da: 'Milletimizin Birlik Beraberliği ile Bütün Yaraları Saracağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement