Çanakkale'de Atatürk'ün tarihi emri verdiği 57. Alay'a vefa yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Atatürk'ün tarihi emri verdiği 57. Alay'a vefa yürüyüşü

Çanakkale'de Atatürk'ün "Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum." dediği 57. Alay, savaşın 109. yıl dönümünde Gelibolu Yarımadası'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öncülüğünde gerçekleştirilen '57. Alay Vefa Yürüyüşü'yle anıldı. Yürüyüş boyunca Çanakkale Savaşları sırasında yaşananların hissedilmesi için ses ve sis fişekleri atıldı.

25.04.2024 08:38  Güncelleme: 09:57

Çanakkale Savaşı'ndaki kritik rolü nedeniyle önemli bir yere sahip 57. Alay, savaşın 109. yıl dönümünde Çanakkale'de düzenlenen vefa yürüyüşüyle anıldı.

SES VE SİS FİŞEKLERİ ATILDI

Atatürk'ün yarbay olarak Çanakkale'de "Ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum." sözünü söylediği 57. Alay, tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Gençlik ve Spor Bakanlığının öncülüğünde gerçekleştirilen "57. Alay Vefa Yürüyüşü"yle hatırlandı.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki Kocadere Kamp Alanı'ndan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da katılımıyla başlayan yürüyüş boyunca, gençlerin Çanakkale Savaşları sırasında dedelerinin yaşadıklarını daha iyi hissedebilmeleri, o duyguyu yaşayabilmeleri için ses ve sis fişekleri atıldı. Bazı gençler de savaşı canlandırdılar.

Yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüş Conkbayırı'nda sona erdi. Bakan Bak, yürüyüşün son kısımlarını kendisine eşlik eden Çanakkale Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile koşarak geçti.

Çanakkale'nin kaderini belirleyen 57. Alay, vefa yürüyüşüyle anıldı
Çanakkale'nin kaderini belirleyen 57. Alay, vefa yürüyüşüyle anıldı
Çanakkale'nin kaderini belirleyen 57. Alay, vefa yürüyüşüyle anıldı
Çanakkale'nin kaderini belirleyen 57. Alay, vefa yürüyüşüyle anıldı
Çanakkale\'de Atatürk\'ün tarihi emri verdiği 57. Alay\'a vefa yürüyüşü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Atatürk'ün tarihi emri verdiği 57. Alay'a vefa yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Eski Tüfek.: Aziz ruhlarınız şaad olsun.......Alman komutanın aksine ,isabetli stratejik adım atarak ,Anarfartalar destanını yazanlara ,minnet ,Saygı ve Rahmet... 62 0 Yanıtla
  • Serkan Basar: Türkiye Türkiye Cumhuriyetinin Asil Evlatlarına Aittir ve Ebediyen Bu Değişmeyecektir Rahatsız olan tabikide olacaktır onlarada şöyle diyeceğiz ya seveceksin yada terkedeceksin 42 1 Yanıtla
  • Özgür Sevindik: 57 alaydan birtek kurtulan kendisi vaybe 13 16 Yanıtla
  • ferhat eser: En büyük BEŞİKTAŞLI mustafa kemal ATATÜRKE selam olsun 17 8 Yanıtla
  • ZAFER YILDIZ: 1923 öncesi TÜM TARİHİ BİLGİLER TEYİDE MUHTAÇ. ÇÜNKÜ TÜM TARİH HASMANE ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLMİŞTİR. ŞEHİT OLAN TÜM OSMANLI COĞRAFYASINDAN GELEN ECDADIMIZA YÜCE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM. TARİHİ TAHRİP EDENLERİ TARİH AFFETMEZ. YALANIN KÖTÜ HUYU VARDIR BİR GÜN MUTLAKA GÜN YÜZÜNE ÇIKAR 10 3 Yanıtla
  • Mehmet Ünal: O senin kuruntun. 2 10 Yanıtla

Advertisement