5 Sendikacı İçin 5 Bin İşçi Yürüdü - Son Dakika
Güncel

5 Sendikacı İçin 5 Bin İşçi Yürüdü

5 Sendikacı İçin 5 Bin İşçi Yürüdü

DİSK'e bağlı Genel-İş, Birleşik-Metal İş üyesi işçiler, İzmir Belediyesi'ne yapılan operasyon sonrası tutuklanarak cezaevine konulan Genel-İş 3 No'lu Şube yöneticisi 5 sendikacının bırakılması istemiyle yürüyüş yaptı.

30.11.2011 19:29

Disk'e bağlı Genel-İş, Birleşik-Metal İş üyesi işçiler İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne polis tarafından yapılan operasyon sonrası tutuklanarak cezaevine konulan Genel-İş 3 No'lu Şube yöneticisi 5 sendikacının bırakılması istemiyle yürüyüş yaptı. Yaklaşık 5 bin işçi, sendikacılar bırakılana kadar eylemlerinin devam edeceğini açıkladı.

İzmir'e gelen DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Genel-İş Genel Başkanı Erol Ekici, Birleşik-Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek öğlen saat 12.00'de Buca Cezaevi'nde tutuklu bulunan Genel-İş 3 No'lu Şube Başkanı Cafer Konca, Şube yönetim kurul üyeleri Necip Binici, Memiş Sarı, Cafer Alta, Yakup Yıldırım'ı ziyaret etti. Sendika yöneticileri öğleden sonra saat 16.00'de Genel-İş Ege Bölge temsilciliği önünden 5 bin işçiyle birlikte tutuklulukları protesto için yürüyüş gerçekleştirdi. CHP İzmir milletvekili Mustafa Moroğlu ve Tüm Bel-Sen sendikası yöneticileri de yürüyüşe katıldı.

İşçiler, 'Tutuklu sendikacılar serbest bırakılsın', 'Baskılar bizi yıldırımaz' sloganları eşliğinde Kahramanlar Semti'nden başladıkları yürüyüşü Gazi Bulvar'ınden geçerek Büyükşehir Belediyesi önünde noktaladı. Burada konuşan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Genel-İş Sendikası'nın işçilerin insan onuruna yakışan koşullarda çalışması için mücadele ettiğini, beş arkadaşlarının da bu görevlerini yerine getirdikleri için 'görevi kötüye kullanma, güveni kötüye kullanma' gibi suçlamalarla tutuklandıklarını söyledi. Görgün, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni çalışamaz hale getirmek istediğini öne sürdü.

Genel-İş Genel Başkanı Erol Ekici ise taşeron işçileri ezilmekten kurtaran, güvenli iş olanağı sağlayan Aziz Kocaoğlu ve bürokratlarına destek vermek, 5 sendikacının serbest bırakılmasını istemek için İzmir'de olduklarını söyledi. Sendikacıların işlerini mafyaya bırakmamak, işlerine sahip çıktıkları için tutuklandıkların belirten Ekici, "Bu suçsa biz hergün bin defa suç işlemeye hazırız" dedi. Ekici, sendikacılar serbest bırakılana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Sendika yöneticileri daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Kocaoğlu ve sendikacılar karşılıklı olarak birbirlerine "Geçmiş olsun" diledi. İddianamenin hazırlanması beklenmeden tutukluların salıverilmesini isteyen Kocaoğlu, işçileri ve İzmirliler'i pazar günü Gündoğdu Meydanı'nı saat 13.00'de yapılacak 'Adalet' mitingine çağırdı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 5 Sendikacı İçin 5 Bin İşçi Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement