5 Madencinin Cenazesi Ailelere Teslim Edildi, Gözyaşları Sel Oldu (3) - Son Dakika
Güncel

5 Madencinin Cenazesi Ailelere Teslim Edildi, Gözyaşları Sel Oldu (3)

5 Madencinin Cenazesi Ailelere Teslim Edildi, Gözyaşları Sel Oldu (3)

Zonguldak'ta TTK Kozlu Maden Ocağı'nda meydana gelen göçükte yaşamını yitiren maden işçilerinden 33 yaşındaki Muhsin Akyüz'ün cenazesi, Zonguldak merkeze bağlı Uzungüney Köyü'nde toprağa verildi.

08.01.2013 15:24

5 MADENCİNİN CENAZESİ AİLELERE TESLİM EDİLDİ, GÖZYAŞLARI SEL OLDU (3)

BAKAN TANER YILDIZ, MADEN İŞÇİSİNİN CENAZESİNE KATILDI

Zonguldak'ta TTK Kozlu Maden Ocağı'nda meydana gelen göçükte yaşamını yitiren maden işçilerinden 33 yaşındaki Muhsin Akyüz'ün cenazesi, Zonguldak merkeze bağlı Uzungüney Köyü'nde toprağa verildi. Cenazeye katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, namaz öncesi Akyüz Ailesi'ni evde ziyaret ederek taziyede bulundu. Evin önünde kılınan cenaze namazına Bakan Yıldız'ın yanısıra Vali Erol Ayyıldız, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da katıldı.

Cenaze namazı öncesi Muhsin Akyüz'ün babası 57 yaşındaki Muharrem Akyüz, annesi 56 yaşındaki Kübra Akyüz ve diğer yakınları ile madencinin 2 ay önce nişanlandığı Funda Aykanat tabutun başında gözyaşı döktü. Muhsin Akyüz'ün cenazesi, öğlen namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

MADEN OCAĞINDA İNCELEME YAPTI

Bakan Yıldız, cenazenin ardından kazanın meydana geldiği TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne geçti. Burada TTK Genel Müdürü Burhan İnan'dan kazayla ilgili bilgi alan Bakan Yıldız, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Bakan Yıldız, göçük altındaki 3 madenciyi kurtarmak için ocaktaki metan gazı seviyesinin düşmesinin beklendiğini söyledi. Şu anda ocakta metan gazı oranının yüzde 1,5 olduğunu belirten Bakan Yıldız, "Akşama kadar bekliyoruz. Uygun çalışma ortamı olduğunda kurtarma çalışmaları başlayacak" dedi.

Bakan Yıldız, taşeron firmaların denetimi noktasında eksiklik olup olmadığı yönündeki soruya, "Denetimin özel şirketi ya da kamu kuruluşu olmaz. Bizim kurallarımız vardır. Bu hepsi için geçerlidir. Elimizdeki bilgiler oldukçe net. Adli soruşturmadan sonra kamuoyu ile bu bilgileri paylaşacağız" diye cevap verdi.

'İHMAL VARSA GEREĞİNİ YAPARIZ'

Bakan Yıldız, ocakta yeterli sondaj çalışmasının yapılmadığı yönündeki soru üzerine ise şöyle dedi:

"Bu hepimizin acısı. Bunun bir tarafı olmaz. Şu anda acının buluştuğu yerdeyiz. Eğer varsa bir ihmal bunu araştırır ve gereğini yaparız. Sondaj işlemi ilk kez yapılan bir işlem değil. Her zaman yapılıyor. O yüzden buradaki herkesi sorumlu olmaya davet ediyorum. Teknik raporun ardından kamuoyuna gerekli bilgileri açıklayacağız."

KARDAN İŞE GİDEMEDİ, KURTULDU

Muhsin Akyüz'ün cenazesine, dün köy yolunun kapalı olması nedeniyle işe gidemeyen ve göçükte kalmaktan kurtulan evli ve 2 çocuk babası Ramazan Ardıç da katıldı. 8 arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Ramazan Ardıç, "Her sabah köyden bir arkadaşımın arabasıyla işe giderdik. Dün onun arabası çalışmamış. Yol da kardan kapalıydı. Gidemedim. Sonra beni şirket muhasebesinden aradılar. İşe gelip gelmediğimi sordular. Ben de kardan dolayı gelemediğimi söyledim. Bir süre sonra telefonlar gelmeye başladı. Ocakta göçük olduğunu o zaman öğrendim. Hepsi mesai arkadaşımdı. Çok üzgünüm. Eğer işe gitseydim o tertibin içinde ben de olacaktım" diye konuştu.

DS,GG,AA(EE/SS) - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 5 Madencinin Cenazesi Ailelere Teslim Edildi, Gözyaşları Sel Oldu (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement