AK Parti Bolu'daki Erdoğan Pankartını İndirmeye Karar Verdi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Bolu'daki Erdoğan Pankartını İndirmeye Karar Verdi

AK Parti Bolu\'daki Erdoğan Pankartını İndirmeye Karar Verdi

AK Parti Bolu İl Başkanlığı, Cumhuriyet Savcılığı'nın 8 Ocak'ta kaldırılmasına karar verdiği Erdoğan pankartını 47 gün sonra indirme kararı aldı.

24.02.2014 15:25  Güncelleme: 16:04

Ak Parti Bolu İl Başkanlığı, Cumhuriyet Savcılığı'nın 8 Ocak'ta kaldırılmasına karar verdiği Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu 'Dik dur eğilme, Bolu hep seninle' yazılı pankartı 47 gün sonra indirme kararı aldı. AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, görevini tamamladığını düşündükleri pankartı indireceklerini söyledi.

PANKARTI KULLANIMA KAPALI BİNANIN DUVARINA ASMIŞLARDI

AK Parti Bolu İl Başkanlığı, geçen Ocak ayının başında, İl Özel İdaresi'ne ait Hükümet Meydanı'nda bulunan kullanıma kapanan sinema binasının dış cephesine, Başbakan Erdoğan ile parti ambleminin bulunduğu, üzerinde 'Tarihi yeniden yazarken, oyunları bir bir bozarken, dik dur eğilme, Bolu hep seninle' yazılı pankart astı.

CUMHURİYET SAVCILIĞI KALDIRILMA KARARI VERMİŞTİ

CHP, MHP ve TKP, pankartın kamu binasına asılması nedeniyle seçim yasaklarının ihlal edildiği gerekçesiyle Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bolu Cumhuriyet Savcılığı, 8 Ocak tarihinde karar alarak, '298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanuna Muhalefet' suçundan pankartın kaldırılmasına karar verdi. Ancak pankart kaldırılmadı.

"PANKART GÖREVİNİ TAMAMLADI"

Kararın üzerinden 47 gün geçmesinin ardından bugün binanın önüne gelen AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın ve bir grup partili, pankartın kaldırılacağını açıkladı.

Ömer Sayın, pankartı kaldırılacaklarını açıklayarak, "Biz, Bolu halkının sayın Başbakanımıza, milli iradeye desteğini ifade eden bu pankartı iki ay süreyle bu asılı durduğu yerde durdurmaya karar vermiştik. Bugün iki ayımızı doldurduk ve astığımız bu pankartın görevini ikmal ettiğini, Bolu halkının hissiyatını bütün kamuoyuna, Bolu'ya ve Türkiye'deki insanlara ifade ettiğini düşünüyoruz ve bugün bu pankartı indiriyoruz. Ak Parti hiçbir zaman yasaları ihlal eden, demokrasinin kurallarını geleneklerini dejenere etmeye çalışan bir parti olmamış, bilakis bu milletin tarihinden, kökünden gelen yaşam tarzına saygı duymuş dili, dini, ırkı ne olursa olsun herkese eşit mesafede saygıyla bakmış bir partidir. Tabi ki kurallara uymak en başta da bizim görevimizdir. Bu bir kural ihlali kesinlikle değildir. Seçim yasaklarıyla ilgili kesinlikle bir olay yoktur burada. ve bugün biz bu pankartın Bolu halkının hissiyatını dile getirme noktasındaki görevini tamamladığını düşünüyoruz ve pankartı indiriyoruz" dedi.

Gazetecilerin daha önce pankartın indirilmesi konusunda savcılığın kararı olduğunu hatırlatması üzerine ise Sayın, "Savcılığın bu konuda bir kararı yok. Bu bir idari kapsamda değerlendirilmesi gereken bir olaydır pankartın asılı bulunması. Savcılıkla ilgili konu daha sonra seçim takvimine göre son 10 günde devreye girecektir. Şu anda bununla ilgili savcılıkla ilgili bir karar, bu konuda verilmiş hukuki bir karar kesinlikle mevzu bahis değildir" diye konuştu.

"BİZİM İRADEMİZLE ASILDI, BİZİM İRADEMİZLE İNDİRİLMEKTE"

Son Valiler Kararnamesi ile Bolu Valisi İbrahim Özçimen merkeze alınırken, Bolu Valiliği görevine atanan Ahmet Zahteroğulları'nın bugün göreve başlayacak olmasıyla pankartın indirilecek olması arasında bir bağlantı olmadığını ifade eden Ömer Sayın, "Valimizin göreve başlamasıyla pankartın indirilmesinin arasında hiçbir bağlantı yok. Bu tamamıyle bizim kontrolümüz ve inisiyatifimizde bizim irademizle asılmıştı ve bizim irademizle indirilmektedir. Biz pankartın küçük bir örneğini yapıp da Vali beyden 'Böyle bir pankart asacağız' diye izin istemedik. Başbakanımızın posterinin olduğu ve bu milli iradeye saygı anlamı taşıyan bir pankart asacağımızı söylemiştik. Pankartta da bunun dışında birşey bulunmamaktadır. Ben burada siyasi bir içerik görmüyorum. Bu yoruma açık bir konu ve isteyen istediği yorumu yapabilir. Ama bizim burada amacımız milli iradenin arkasında Bolu halkının dimdik durduğunu gösteren bir ifadeydi bu" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti Bolu'daki Erdoğan Pankartını İndirmeye Karar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement