41 Kişi Daha Gönüllü İtfaiyeci Oldu - Son Dakika
Güncel

41 Kişi Daha Gönüllü İtfaiyeci Oldu

41 Kişi Daha Gönüllü İtfaiyeci Oldu

Gönüllü itfaiyeciler Kurtarma ve Yangın Söndürme yaparak eğitimlerini devam ediyor.

09.05.2012 09:43

Gönüllü İtfaiyeciler, olağanüstü yangın ve afet hallerinde görevli itfaiye personelinin yetersiz kaldığı durumlarda İtfaiye teşkilatına destek amacıyla yetiştiriliyor. Gelişmiş ülkelerde yoğun ilgi gören gönüllü itfaiyecilikte yeni teorik eğitimler alan 41. Dönem Gönüllü İtfaiyeci gurubuna, Avluburun Köyünde ikamet eden 41 vatandaş katıldı. Gönüllüler, eğitim sahasında gerçek gibi tatbikatlar yaparak ter döktü.

HER MESLEKTEN GÖNÜLLÜ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM tarafından verilen eğitimlerde, katılan gönüllü itfaiyeci adaylarına yanma ve yangın, söndürme maddeleri ve teknikleri, araç ve malzeme bilgisi, ekip organizasyonu ve kapalı ve dumanlı ortamlarda ilerleme teknikleri konularında eğitim verildi. Eğitimlere Avluburun Köyü Gönüllü İtfaiyeciler Sorumlusu Huriye ŞIK, Avluburun Köyü Muhtarı H. İbrahim AKYOL, Avluburun Köyü İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Yasin İŞÇAN ile Avluburun Köyü İmamı Hüseyin OKUR' da katıldı.

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ MUHTAR

Eğitime katılan Avluburun Köyü Muhtarı H. İbrahim Akyol eğitim sonunda şunları söyledi; "Köyümüz konumu itibariyle ilimizin mevcut şehir merkezlerine uzak köylerindendir. Bu nedenle olası bir yangın durumunda, ilk müdahalenin doğru ve organize bir biçimde yapılması için bu ekibi oluşturduk. Eğitimlerimizi sağlayan Kocaeli İtfaiyemize teşekkür ediyorum." Dedi.

BULDU "EĞİTİMLER ARTACAK"

Eğitimin son gününe Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Bülent Buldu, İtfaiye Eğitim Merkezi Birim Sorumlusu Hasan Koyunlu ve Gönüllü İtfaiyeciler Birim Sorumlusu Ömer İslamoğlu' da katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Bülent Buldu yaptığı konuşmasında, yangınların ilk aşamasında, doğru yöntem ve maddelerle müdahale edilmesi ile çok kolay söndürülebileceğine vurgu yaparak, yapılan bu çalışmaların ilimizde çıkan yangın vakalarında ciddi düşüşler sağladığını, dolayısı ile eğitim faaliyetlerinin artarak devam edeceğini dile getirdi.

AKTİF ÜYE OLACAKLAR

Gönüllü İtfaiyeci adayları eğitim sonunda başarılı oldukları takdirde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Gönüllü İtfaiyeciler Biriminin aktif bir üyesi olacaklar ve görev verilmesi durumunda hem ilimizde hem de ülkemizin herhangi bir bölgesinde meydana gelebilecek olaylara müdahale edebilecekler.

UYGULAMALI EĞİTİM

Bu proje kapsamında itfaiye gönüllülerine 1'inci ve 2'nci kur eğitimlerinde toplam 60'ar saatlik eğitim aldı. Bu eğitimlerde; Yangının Yapısı ve Gelişimi, Yangın Yerindeki Tehlikeleri, Söndürme Maddeleri ve Cihaz Kullanma Teknikleri, Bina Enkazında Çalışma Prensipleri, Trafik ve Ev Kazaları, Kurtarma (Pratik) ve Yangın Söndürme (Pratik) konuları teorik ve uygulamalı olarak veriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 41 Kişi Daha Gönüllü İtfaiyeci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement