4. Türksoy Üyesi Ülkeler Unesco Milli Komisyonları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

4. Türksoy Üyesi Ülkeler Unesco Milli Komisyonları Toplantısı

4. Türksoy Üyesi Ülkeler Unesco Milli Komisyonları Toplantısı

4.Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) üyesi ülkelerin katıldığı UNESCO Milli Komisyonları Toplantısı Eskişehir'de gerçekleşti.

02.09.2013 14:27

4. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) üyesi ülkelerin katıldığı UNESCO Milli Komisyonları Toplantısı Eskişehir'de gerçekleşti.

Bir otelde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz yaptı. Toplantı hakkında bilgi veren Oğuz, 2010 yılında ilki gerçekleştirilen toplantının önceki 3 toplantısında alınan kararlar ve konular doğrultusunda bir genel değerlendirme yapılacağından bahsetti. Oğuz, ülke temsilcilerinin genel değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda, uluslararası işbirliği ve daha fazla kültürlerarası diyalog ve yakınlaşma imkanları üzerinde durulacağını söyledi.

Ardından konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, toplantının gerçekleştiği bugünün Eskişehir için çok anlamlı bir gün olduğunu vurguladı. Avcı, "Bugün, Eskişehir'in 91 yıl önce düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı olarak Eskişehir'e teşrifleriniz için ayrıca teşekkür ediyorum. İlki Ankara'da, ikincisi Kazan'da, üçüncüsü Astana'a düzenlenen bu UNESCO Milli Komisyonları Toplantısı'nın, dördüncüsünün 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'de düzenlenmiş olmasından kıvanç duyuyoruz. Çalışmalarınızın başarılı geçmesini diliyorum" dedi.

Eskişehir Valisi ve 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Azim Tuna ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Eskişehir'de, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmaya Kültürel Miras Başkentliği vesilesiyle çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerde gönlümüzden geçen, her ülkemizden gelen hemşehrilerimizi gönül birliği etmek, hem de Türk dünyasının buluşma noktası olmak. Eskişehir 2013 yılında çifte başkentlik heyecanı yaşamaktadır. Bu vesileyle Türkiye'nin 2013 yılındaki UNESCO kültürel miraslık alanında ev sahipliği yapmaktan ayrıca memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum."

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ise, toplantının, zengin kültürel mirasın korunmasında duyarlılık kazandırılması konusunda faydalı olmasını dilediklerini belirtti. Kaseinov, "TÜRKSOY, UNESCO ile aynı amaçları ve ilkeleri paylaşan kültürel işbirliği örgütüdür. 1996 yılında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülmektedir. TÜRKSOY, her bir UNESCO üyesi olan ülkeler ile yakın işbirliği içerisindedir" diye konuştu.

Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Ayrat Sibagatullin'in de katıldığı ve moderatörlüğünü UNESCO Milli Komisyonu Başkan Yardımcısı Büyükelçi Sina Baydur'un yaptığı toplantıya, TÜRKSOY üyesi 13 ülkeden ve Rusya Federasyonu'ndan gelen uzmanlar katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 4. Türksoy Üyesi Ülkeler Unesco Milli Komisyonları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement