4 Kişinin Öldüğü Arazi Kavgasında Cinayet Zanlısı Yakalandı - Son Dakika
Güncel

4 Kişinin Öldüğü Arazi Kavgasında Cinayet Zanlısı Yakalandı

4 Kişinin Öldüğü Arazi Kavgasında Cinayet Zanlısı Yakalandı

Çorum'da dün arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı çatışmada 4 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Ömer A. gözaltına alındı.

17.10.2013 13:32  Güncelleme: 14:50

Çorum'da dün arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı çatışmada 4 kişiyi öldürdüğü iddia edilen 35 yaşındaki Ömer A. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, dün Çorum'un Mecitözü ilçesine bağlı Aşağı Körücek köyünde meydana geldi. İddiaya göre Ahmet Yalvaç, bir süredir aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavgalı olduğu Ömer A. ile tarlada karşılaşınca, tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Ömer A. belindeki tabanca ile Ahmet Yalvaç'a ateş edip yaraladı. Ardından köy merkezine gitti. Bu sırada silah sesini duyan Ahmet Yalvaç'ın yakınları Faik Üzlü, Bahri Üzlü, Nazegül Üzlü, Mevlüt Ü., Atilla Ü., ile Ömer A., Süleyman T.A., Murteza F.Ü. arasında da kavga çıktı. Kavga bir süre sonra silahlı çatışmaya dönüştü. Ömer A., bu kez tabancasını ateşleyerek Bahri Üzlü, Nazegül Üzlü ve Faik Üzlü'yü vurdu. 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti.

Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ahmet Yalvaç ise yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Çıkan çatışmada Mevlüt Ü., Atilla Ü. Süleyman T. A., Murteza F. Ü. ise yaralandı. Karşılıklı olarak tabanca ve tüfeklerle birbirlerini vurarak yaralayan şüpheliler olay yerine çağırılan ambulansla jandarma gözetiminde önce Mecitözü Devlet Hastanesi'ne ardından da Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Jandarma ekipleri köyde geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, Aşağı Körücek köyüne ayrıca asayişi sağlamak üzere komando bölüğü sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olayda 4 kişiyi öldüren Ömer A. ise jandarma tarafından köyde bir evde yakalanarak gözaltına alındı. Çorum Valisi Sabri Başköy, şüpheli Ömer A.'nın olaydan yaklaşık 1.5 saat sonra jandarma tarafından yakalandığını belirterek, "Köyde güvenlik önlemleri devam ediyor. Herhangi bir sosyal bakımdan sıkıntılı bir köy değil. Muhacir köylerimizden bir tanesi. Olaya karışanların hepsi birbiriyle akraba. Bunu yapan şahıs, köyde çoğu akrabasıyla husumeti olan bir şahıs" dedi.

Gözaltına alınan kişinin bir kişiyi tarlada diğer üç kişiyi de köy içinde öldürdüğünü söyleyen Vali Başköy, "Yaralı olarak tedavi görenler, karşılık veriyorlar ama onlar herhangi bir ölüme sebebiyet vermiyorlar. Yaralılar birbirlerine ateş ettikleri için aynı zamanda olayın şüphelileri arasındalar. Yaralıların tedavisi devam ediyor. Ana fail yakalanmış durumda. İlk bulgulara göre olay akrabalar arasındaki arazi anlaşmazlığından kaynaklanıyor. Adli soruşturma devam ediyor" dedi.

Öte yandan ölen 4 kişinin cenazesi otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yaralıların tedavisi sürerken, yakalanan Ömer A.'nın da halen gözaltında tutulduğu belirtildi. Olayın olduğu köyde jandarma bugün de bugün de güvenlik önlemini sürdürdü. - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 4 Kişinin Öldüğü Arazi Kavgasında Cinayet Zanlısı Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement