353. kısa dönem ve 1993/4 tertip erler yemin etti - Son Dakika
Güncel

353. kısa dönem ve 1993/4 tertip erler yemin etti

Amasya'da silah altına alınan 353. kısa dönem 2 bin 60, 1993/4 tertip 2 bin 770 er, törenle yemin etti.

29.11.2013 20:54

Amasya'da silah altına alınan 353. kısa dönem 2 bin 60, 1993/4 tertip 2 bin 770 er, törenle yemin etti.

General Hikmet Akıncı Kışlasında düzenlenen törene gelen ailelere girişte çorba ve çay ikramında bulunuldu.

Ailelerin tören alanına gelmesi ve Eğitim Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Temel'in erler ile ailelerini selamlamasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra temel eğitimini tamamlayan 4 bin 830 asker, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine el koyarak yemin etti.

Tümgeneral Temel, törende yaptığı konuşmada, mazisi kahramanlık destanlarıyla dolu Türk ordusunun, her zaman Türk milletinin göz bebeği olduğunu söyledi.

Yemin eden askerlere seslenen Temel, şunları kaydetti:

"Sizler Kurtuluş Savaşı'nda istiklal uğruna gözünü kırpmadan ölüme giden ve geri dönmeyi hiç düşünmeyen bir neslin torunlarısınız. Ettiğiniz bu yeminle ecdadımızın bizlere emanet ettiği kutsal vatan toprağını koruma görevini kabul ettiniz. Bu kutsal görevi daha önce yerine getiren ecdadımız gibi sizlerin de bu vazifeyi en iyi şekilde yerine getireceğinize olan inancım tamdır. Hangi koşulda olursa olsun, gerektiğinde vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda en değerli varlığınız olan canınızı feda etmekten kaçınmayacağınıza yürekten inanıyorum."

Konuşmaların ardından geçit töreni yapıldı. Daha sonra aileler askerlerle bir araya geldi. Aileler, buluşma sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Törenin ardından askerler ve ailelerine yemek ikram edildi. Törene yaklaşık 6 bin asker yakını katıldı.

Törene Amasya Vali Vekili Suat Seyitoğlu, Belediye Başkan Vekili Cengiz Erdem, 5'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Koray Uz, 15'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan, Amasya Adalet Komisyonu Başkanı Fahrettin Kaya, Baro Başkanı Melik Derindere, 2 şehit ailesi, 24 gazi, 50 Amasya Anadolu Lisesi öğrencisi, 50 Amasya Lisesi öğrencisi, askeri yetkililer ile asker aileleri katıldı.

353. kısa dönem ve 1993/4 tertip erler yemin etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 353. kısa dönem ve 1993/4 tertip erler yemin etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement