35. İstanbul Maratonu - Son Dakika
Güncel

35. İstanbul Maratonu

35. İstanbul Maratonu

Maratonda "Rabia kuşağı gençleri", Mısır ve Suriye için koşacak Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir: "Gençlerin yasakçı zihniyete karşı, kendi değerlerini sembolize eden Rabia işaretiyle ...

14.11.2013 13:33

Uluslararası Rabia Platformu ve platforma destek veren sivil toplum kuruluşlarına üye "Rabia kuşağı gençleri",  17 Kasım'da yapılacak 35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda Suriye ve Mısır için koşacak.

"Mısır ve Suriye için koşuyoruz" sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlikte, üzerinde Rabia işareti bulunan tişört giyecek gençler, saat 10.00'da Altunizade'de buluşacak.

Mısır ve Suriye'de yaşananlara dikkati çekmek amacıyla ellerinde çeşitli flamalar, bayraklar taşıyacak ve pankart açarak gençler, Boğaziçi Köprüsü'nden geçiş sırasında Rabia işareti yapacak.

"Darbeciler spordan, sporcudan hatta kendi halkından korkar hale geldi"

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlerin maratonda Rabia şehitleri ve mazlum milletler için koşmasının büyük bir anlam ifade ettiğini söyledi.

Gençlerin bu eyleminin darbecilere, zalimlere ve insan haklarını hiçe sayanlara güçlü bir mesaj olacağını vurgulayan İşbilir, "Darbeciler spordan, sporcudan hatta kendi halkından korkar hale geldi. Adaletin, özgürlüğün, meşruiyetin, darbe karşıtlığının sembolü olan Rabia işaretini Mısır'da yasaklamak istediler. Gençlerin bu yasakçı zihniyete karşı, kendi değerlerini sembolize eden Rabia işaretiyle maratona katılmalarını destekliyoruz ve bu eylemlerinden dolayı kendilerini tebrik ediyoruz" diye konuştu.

İşbilir, tüm İstanbulluları bu eyleme destek vermeye çağırdı.

Rabia Platformu Sözcüsü Abdurrahman Dilipak da Mısır'da sporcuların, dini veya siyasi sembol kullanmaları halinde uluslararası ve yerel organizasyonlara katılamayacaklarının açıklanmasının ardından darbe yönetimine tepkiler gelmeye devam ettiğini kaydetti.

Bu yasağa dünyadaki amatör ve profesyonel birçok sporcunun Rabia işareti yaparak tepki göstereceğini belirten Dilipak, bunun ilk örneğinin 17 Kasım'da düzenlenecek İstanbul Maratonu'nda "Rabia kuşağı gençleri" tarafından sergileneceğini anlattı.

Dilipak, "Birçok üniversite öğrencisi İstanbul Maratonu'na Rabia işaretli tişörtler giyerek ve Rabia selamı ile katılacak. Bu darbeciler için çok büyük bir korkuya neden olacak" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 35. İstanbul Maratonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement