33 İtfaiye Eri Daha Sertifika Aldı - Son Dakika
Güncel

33 İtfaiye Eri Daha Sertifika Aldı

33 İtfaiye Eri Daha Sertifika Aldı

Kocaeli İtfaiyesi tarafından ülkenin çeşitli illerinden gelen erlere verilen itfaiye eğitimleri devam ediyor.

25.09.2013 09:46  Güncelleme: 11:13

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 33'uncusu gerçekleşti. Eğitim sonrası düzenlenen programla eğitime katılan 30 itfaiye erine sertifikaları verildi. Sekapark Otel'de düzenlenen sertifika töreninde itfaiyecilere çeşitli teçhizatlar hediye edildi. Büyükşehir ve TBB tarafından düzenlenen eğitim programına şimdiye kadar 930 itfaiye eri katıldı.

30 İTFAİYE ERİ KATILDI

Sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz, AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, birim amirleri, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 30 itfaiye eri katıldı.

BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI

Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Kocaeli'nin büyük değişim yaşadığını ifade ederek "Kocaeli yılda 10 binden fazla müdahalenin olduğu bir il. Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'nin bütün illerinden gelen itfaiye erlerine tecrübe ve bilgi paylaşımını aktarıyoruz. Bu kapsamda sürekli gelişim içerisinde olan bir itfaiye teşkilatıyız." sözlerini kullandı.

UZMAN PERSONELDEN EĞİTİM

Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'nin (KOBİTEM) uygulama platformunda gerçekleştirildi. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı'nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti.

YANGIN ORTAMI

Flashover konteynerında oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlandı. İtfaiyeciler, konteynerda oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü.

SİMÜLATÖRLE EĞİTİM

Duman simülatörüne giren ekip, parfin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 33 İtfaiye Eri Daha Sertifika Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement