30 Bağımlı Genç Topluma Kazandırıldı - Son Dakika
Güncel

30 Bağımlı Genç Topluma Kazandırıldı

30 Bağımlı Genç Topluma Kazandırıldı

Şanlıurfa İş-Kur Müdürlüğü'nce madde bağımlısı gençlere yönelik ortaklaşa gerçekleştirilen projede 30 genç kurtarıldı.

11.10.2015 13:53

Akçakale Kaymakamlığı ve Şanlıurfa İş-Kur Müdürlüğü'nce madde bağımlısı gençlere yönelik ortaklaşa gerçekleştirilen projede başarılı sonuçlar alındı.

Ocak 2015 döneminde başlayan proje ile yaklaşık 30 gencin kötü alışkanlıklardan kurtulduğu ve meslek edindirme kurslarıyla topluma kazandırıldığı açıklandı.

Projede bir emniyet görevlisi, bir din görevlisi, bir sağlık görevlisi, bir sosyal yardımlaşma görevlisi, bir spor ve eğitimci görevlisi ve yine bir ilçe tarım ve gıda hayvancılık müdürlüğü personeli olmak üzere toplam altı görevlinin yer aldığı belirtildi.

Akçakale Kaymakamlığı tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor Salonu'nda yapılan projenin kapanış töreninde gençlere sertifikaları verildi. Programda bir konuşma yapan Kaymakam Eyüp Fırat, "Özellikle madde bağımlılarına yönelik mesleki kurslar vererek onları topluma kazandırmaya çalıştık. Eğitimleri süresince onlara ücret ödedik. Bu gençleri Akçakale ye kazandırmak son derece önemliydi. İlçemiz bu proje sadece Şanlıurfa'da değil Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşımaktadır" dedi.

Kaymakam Fırat konuşmasının ardından projede yer alan personellere başarı belgelerini verdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 30 Bağımlı Genç Topluma Kazandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement