30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

Türk İş Genel Başkanı Kumlu: "Türkiye Devleti, bu tarihi mirasla, sadece kendi ülkesinde değil bölgede ve dünyada da barışın kurulması için elinden geleni yapma görevi ile karşı karşıyadır"

29.08.2013 13:10

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türkiye Devleti'nin tarihi mirasla sadece kendi ülkesinde değil bölgede ve dünyada da barışın kurulması için elinden geleni yapma göreviyle karşı karşıya olduğunu ileri sürdü.

Kumlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 30 Ağustos Zaferi'nin, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve kahraman silah arkadaşları öncülüğünde Türkiye topraklarının sömürge haline getirmek isteyenlere verilen tarihi bir cevap olduğunu vurguladı.

"30 Ağustos Zaferi'nin arkasında tarihte ilk defa bir millet meclisinin ordusunun kazandığı zafer durmaktadır" ifadesini kullanan Kumlu, "Bu zafer aynı zamanda demokrasiye giden yolun başlangıcıdır. Eğer bugün bu ülkenin değerlerini, emeğini devlet ile bütünleştiren bir sistem olarak demokrasi biricik yaşam yolumuz olduysa bunda bu tarihsel birikimin rolünü asla unutmamak gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

Kumlu, Türkiye'deki insanların barışa, birliğe, kardeşliğe sahip çıkacak bilince sahip olduklarını 91 yıldır gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"30 Ağustos Zaferi, bu topraklarda 91 yıldır süren barışın temelidir. Türkiye Devleti, bu tarihi mirasla, sadece kendi ülkesinde değil bölgede ve dünyada da barışın kurulması için elinden geleni yapma göreviyle karşı karşıyadır. 21. yüzyılın büyük acılarla başlaması ve acının giderek derinleşmesi en çok halkımızı rahatsız etmektedir. Mısır ve Suriye'deki kanlı çatışmalar ile kimyasal silah kullanıldığı iddiaları da dikkate alındığında nasıl bir vahşet tablosu ile karşı karşıya bulunulduğu daha iyi görülecektir."

Emekçinin çıkarının savaşta değil barışta olduğuna işaret eden Kumlu, "Barış içinde bir arada yaşamanın halklar için toplumsal gelişmenin ön şartı olduğu açıktır. İnsanın insanı katletmesinin hiçbir haklı gerekçesi olamaz ve dünyanın neresinde olursa olsun katliam yapanlar uluslararası mahkemeler önünde hesap vermeli, masum insanların ülkeler arası güç ve çıkar savaşlarına kurban edilmesine bir son verilmelidir" ifadelerini kullandı.

Kumlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'nci yılında başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkeyi zafere taşıyan milli mücadele kahramanlarını saygıyla andığını belirterek, milletin Zafer Bayramı'nı kutladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement