3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Güncel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

MUFSAT ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Engelsiz Spor Kulübü tarafından yürütülen proje kapsamında eğitim verilen zihinsel engellilerin çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi açıldı Muğla...

03.12.2013 15:48

Muğla Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (MUFSAT) ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Engelsiz Spor Kulübü tarafından hazırlanan  "Bana da Hak ver Engelsiz Fotoğraf Sergisi", açıldı.

MUFSAT üyeleri tarafından verilen 3 günlük eğitim ardından fotoğraf makinelerini alan Engelsiz Spor Kulübü üyesi zihinsel engelliler, aileleri ile kentin tarihi mekanlarını fotoğrafladı. Öğrenciler tarafından çekilen fotoğrafların 40'ı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde açılan sergide, ziyaretçilerini beğenisine sunuldu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Engelsiz Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Okay Nazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının engelli bireyleri topluma en iyi şekilde kazandırmak olduğunu söyledi.

Engellilerin moral ve motivasyonlarını en üst düzeyde tutmak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten Nazlı, "Engelli birey ve ailelerini mutlu edecek değişik aktiveteler var. Spor bunun en iyi yollarından biri. Sanat da bunlardan biri. Biz her ikisini de en iyi şekilde yapıyoruz. Sanatın fotoğraf dalını engelli bireylere yaptığımız etkinlikte göstermeye çalıştık" dedi.

Sergilenen fotoğraflarda çok ilginç detaylar bulunduğuna dikkati çeken Nazlı, şöyle devam etti:

"Projeyle engelli bireylerin çevreyle etkili iletişim kurmalarına ve onları hayatını içine çekmeye çalıştık. Engelli çocuklarımızın ve ailelerin mutluluğunu görerek bu amacımıza ulaştığımızı sanıyoruz. Öğrencilere sporun yanında sosyal projelerle farkındalık eğitimi vermeye bundan sonra da devam edeceğiz."

Muğla Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği Üyesi Doç. Dr Selçuk Aktürk de proje ile zihinsel engelli sporcuların temel eğitimlerinin ardından fotoğraf çekip, algılarını keşfetmeyi amaçladıklarını söyledi.

Engellilere 3 gün temel fotoğraf ve kompozisyon eğitimi verdiklerini bildiren Aktürk, şunları söyledi:

"Çalışmamız yaklaşık bir ay sürdü. Bu, dernek olarak bizim hayalimizdi. Muğla'nın tüm tarihi yapılarını, sokaklarını birlikte fotoğrafladık. Bugün sergimizi açıyoruz. Bu çocuklarla bundan sonra farklı etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Sergide fotoğrafları sergilenen tüm çocuklarımıza fotoğraf makinesi hediye edeceğiz. Ayrıca sergilenen fotoğraflar daha sonra satışa çıkarılacak, elde edilen gelirle de engelli öğrencilerin ihtiyaçlarına katkı sağlanacak."

Serginin açılışını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Nazlı, Aktürk ve derneklerin yönetim kurulu üyeleri ile engelli öğrenciler ve aileleri yaptı.

Sergi, 10 Aralık Salı gününe kadar açık kalacak. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement