2B Tapuları Dağıtılmaya Başlandı - Son Dakika
Güncel

2B Tapuları Dağıtılmaya Başlandı

2B Tapuları Dağıtılmaya Başlandı

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Kaymakamlığında düzenlenen törenle beş hak sahibine tapularını verdi.

07.05.2013 14:32  Güncelleme: 14:41

Manavgat Kaymakamlığında düzenlenen törenle beş hak sahibine tapuları Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Milli Emlak Müdürü Hüseyin Değerli ve Tapu Müdür Vekili Eyüp Manav tarafından verildi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, bundan böyle vatandaşın kullandığı arazinin akıbeti hakkında endişe duymayacağını belirterek, hak sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Hak sahibi olarak tapusunu alan Hocalar Köyü Muhtarı Hüseyin Yanar; şöyle konuştu: "Öncelikle 2B komisyonunda çalışan tüm orman kadastro komisyonlarına, Milli Emlak Müdürlüğüne, Tapu Müdürlüğüne, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tarlası olanın tapusu olacak, arabası olanın ruhsatı olacak, eşi olanın evlenme cüzdanı olacak. Bunlarla ilgili hak sahipliği belgesi bunlardır. Öncelikle Hocalar köyünde muhtar olarak ilk tapuyu bize uygun gördüler. Bugüne kadar bu arazileri emanetçi olarak kullanıyorduk. Herkes fiyatların çok abartılı olmadığını tapuları aldıktan ve hesaplama cetvellerini gördükten sonra gördü. Bundan sonra herkes bir an önce buraya gelip tapusunu almasında fayda var."

SON GÜNÜ BEKLEMEYİN

Hak sahiplerinden tapularını almak için son günü beklememelerini isteyen İlçe Milli Emlak Müdürü Hüseyin Değerli ise, şunları söyledi: "Başvuru sürecinde son gün beklendi. Günde 500 kişiyi ağırlamak zorunda kaldık. Bu süreçte lütfen gününden erken gelin. Çünkü bu süre sınırlı. Son günlere bırakıp kendilerini de bizi de sıkıntıya sokmasınlar. Bir an önce gelip tapularını alsınlar. 1 Nisan tarihinde başladı, Eylül ayı sonunda bu iş bitecek. Vatandaşlardan ricamız budur. Manavgat'ta başvurularımız 8 bin 500 civarında. Başvurulmayan taşınmaz çok az kaldı. Bunlarda zaten hukuki problemleri olanlar. Şu an yüzde 90'a yaklaştık. Yüzde 10'luk dilimde zaten mirasçısı çok olanlar, problemi çözemeyen vatandaşlar. Bu yüzyılların problemiydi. Devlet çok büyük imkanlar sağlıyor. Peşin ödemede yüzde 40'ını ödüyorlar. Taksitli ödemelerde yüzde 10 fark ile 6 yıl vade ile ödüyorlar. Faiz alınmıyor ve vade tarihlerini kendileri tespit ediyor. Bu fırsat Türkiye'ye herhalde bir daha gelmez. Lütfen bu şanslarını kaçırmasınlar"

TAPULAR ADRESLERİNE POSTALANACAK

Manavgat Tapu Müdürvekili Eyüp Manav da, "Tapuların dağıtılması hususunda 2B arazisi sahiplerinin Milli Emlak Müdürlüğünün Tapu Müdürlüğüne göndermiş olduğu hak edişler doğrultusunda müdürlüğümüzce tescil edilecek ve hak ediş sahipleri Tapu Müdürlüğü'ne gelmeden bize bildirilen adres doğrultusunda adreslerine posta yoluyla tapuları gönderilecektir.

SMS yolu ile de tapularının hangi adrese gönderildiği konusunda bilgi verilecektir. Vatandaşın tapuya gelmesine hiç gerek yok" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 2B Tapuları Dağıtılmaya Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement