28 Şubat'ın 19'uncu Yılı - Muş / - Son Dakika
Güncel

28 Şubat'ın 19'uncu Yılı - Muş /

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ Hacı Şeref Camisinde sabah namazı kılınması Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Muş Şube Başkanı Şamil Kök'ün basın açıklamasını okuması AK Parti Iğdır İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 28 Şubat protestosu AK Parti Iğdır İl Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güneş'in konuşması AK Parti Iğdır İl Gençlik Kolları Başkanı Metin Akkuş'un konuşması 28 Şubat'ın 19'uncu yılı Muş'ta sabah namazında bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri, çıkışta 28 Şubat'ı 19'uncu yılında protesto etti Muş'ta sivil toplum kuruluşu üyeleri, 28 Şubat'ı 19'uncu yılında düzenledikleri sabah namazı etkinliğiyle protesto etti.

28.02.2016 16:13

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Hacı Şeref Camisinde sabah namazı kılınması

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Muş Şube Başkanı Şamil Kök'ün basın açıklamasını okuması

AK Parti Iğdır İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 28 Şubat protestosu

AK Parti Iğdır İl Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güneş'in konuşması

AK Parti Iğdır İl Gençlik Kolları Başkanı Metin Akkuş'un konuşması 28 Şubat'ın 19'uncu yılı

Muş'ta sabah namazında bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri, çıkışta 28 Şubat'ı 19'uncu yılında protesto etti

Muş'ta sivil toplum kuruluşu üyeleri, 28 Şubat'ı 19'uncu yılında düzenledikleri sabah namazı etkinliğiyle protesto etti.

İlim Yayma Cemiyeti Erbakan Vakfı, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu, Özgür-Der, İHH Muş Şubesi, Cihannüma Has-Der, Ensar Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Selam-Der, Türkiye Genç İş Adamları Destekleme ve Kalkındırma Derneği ile Önder İmam Hatipler Derneği üyeleri, Hacı Şeref Camisii'nde bir araya gelerek sabah namazını kıldı.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Muş Şube Başkanı Şamil Kök, günün ilk ışıklarıyla darbelere karşı dimdik ayakta olduklarını göstermek istediklerini söyledi.

28 Şubat darbesini kurgulayan ve uygulayan kadroların bir zihinsel dönüşüm hedeflediğini belirten Kök, "Bu zihniyetteki kadrolar, belli periyotlarla kendilerince siyaset kurumunu veya halkı hizaya getirmekten çekinmemiş, bu amaçla gayri ahlaki ve gayri hukuki darbeler yapmışlardır" dedi.

Kök, 28 Şubat'ın Müslümanlara yönelik karalama kampanyalarının ve iftiraların ayyuka çıktığı kirli bir dönem olarak tarihe geçtiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bu dönemde başörtülü hanımların eğitim, öğrenim ve çalışma hakları, anayasal ve uluslararası sözleşmeler hiçe sayılarak ucube yönetmeliklerle engellenmiş, sadece resmi kurumlarda değil, diğer tüm sektörlerde başörtülü kadınların istihdam edilmemeleri sağlanmaya çalışılmıştı. Şiir okuduğu için tutuklanıp 'Siyasi hayatı bitti, muhtar bile olamaz' dedikleri insanlar, sabırla mücadele etti. İşte o sabır ve tahammülün sonucunda bir konuma getirilen irade, o insanları bu ülkenin başbakanı, devlet başkanı yaptı."

Açıklamaya, Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil Subaşı, Eğitim-Birsen Muş Şube Başkanı Mahir Başaran, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbahri Aksoy ve vatandaşlar katıldı.

28 Şubat'ın 19. yıl dönümü

AK Parti Iğdır İl Kadın ve Gençlik kolları, 28 Şubat sürecini protesto etti

Iğdır'da, Türk siyaset tarihinde "postmodern darbe" olarak adlandırılan 28 Şubat süreci, AK Parti İl Kadın ve Gençlik kollarınca protesto edildi.

AK Parti Iğdır İl Kadın ve Gençlik kolları başkanlığınca, 28 Şubat sürecinin yıl dönümü dolayısıyla Zübeyde Hanım Bulvarı'nda bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde sessiz eylem düzenlendi.

AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güneş, Gençlik Kolları Başkanı Metin Akkuş'un da katıldığı eylemde,"28 Şubat'ın yaralarını sarıyoruz", "AK Gençlik darbeci zihniyetin karşısında", "28 Şubat bir neslin boynunu büktü" ve "28 Şubat milletin iradesine ve değerlerine vurulan bir darbeydi" yazılı dövizler açıldı.

AK Parti Iğdır İl Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güneş, eylem sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, darbeci zihniyetlerin insanların özgürlüğünü kısıtlayarak bir yere varamadığını, 28 Şubat'ın bunun en güzel örneklerinden olduğunu söyledi.

Bu dönemde binlerce insanın özgürlüğünün elinden alındığını belirten Güneş, şunları kaydetti:

"28 Şubat sözde bazıları için özgürlük, aslında kalıplaşmış, özgürlükten pay almamış bazı zihniyetlerin türbanlıları ya da İslam'ı farklı bir kalıba kilitleyip toplum dışı bırakmak isteyenlerin sözde darbesiydi. Çok şükür o gün sağlam durduk, bugün çok daha sağlamız. İnşallah bugünden sonra hiç bir zaman o zihniyetteki insanlara fırsat verilmeyecek. Özgürlük sadece bir eşarpta, kıyafette değildir, özgürlük zihinde başlar. Hangi kıyafetle hangi düşüncede olursan ol, bunu ifade edebiliyorsan özgürsündür. 28 Şubat bunları silen, sadece kendi düşüncesini ön plana çıkarmaya çalışan insanların propagandasıydı."

Gençlik Kolları Başkanı Metin Akkuş da "28 Şubat bu ülkenin kaderine, geleceğine vurulmuş bir kara leke. Bir daha bu ülkede darbelerin olmaması için buradayız" dedi.

28 Şubat\'ın 19\'uncu Yılı - Muş /
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat'ın 19'uncu Yılı - Muş / - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement