250 Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Törenle Ruhsatlarını Aldı - Son Dakika
Güncel

250 Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Törenle Ruhsatlarını Aldı

250 Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Törenle Ruhsatlarını Aldı

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Okkalı, "Meslektaşlarımızın üzerine her gün yeni yükler biniyor." dedi.

09.11.2015 13:03  Güncelleme: 13:08

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Mehmet Okkalı, "Meslektaşlarımızın üzerine her gün yeni yükler biniyor. Devletin her kuruş vergisinde pay sahibiyiz" dedi.

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik sınavında başarılı olan 250 kişi düzenlenen törenle ruhsatlarını aldı. Kocatepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen ruhsat töreninine Maliye Bakanı Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, ASMMMO Başkanı Mehmet Okkalı, ASMMMO Oda Sekreteri Nevzat Akkaya ile serbest muhasebeci ve mali müşavirler katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan ASMMMO Başkanı Mehmet Okkalı, mali müşavirlik mesleğinin zorluklarına dikkat çekti. Mali müşavir olmak için dört yıllık fakülte eğitiminin ardından zorlu sınavlar, staj ve tekrar yeterlilik sınavına girildiğini hatırlatan Okkalı, "Bugün emeğin ve zahmetin karşılığını alma günü. Bugün tüm meslektaşlarımızın ve ailelerinin gurur günü. 3 yıl boyunca zorlu sınavlar ve staj sürecini tamamlayan 250 meslektaşımız ruhsatlarını alıyorlar. Ne mutlu sizlere ve ailelerinize. Her türlü fedakarlığı yaptınız. Türkiye'de en zor sınavlardan biri olan serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavlarını geçtiniz. Bol ve helalinden kazanç diliyorum. Ailelerinize sizlere olan desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ankara'da 15 bin, Türkiye genelinde yaklaşık 100 bin kişilik bir aileyiz. Hepinize sağlık ve bol kazançlı günler diliyorum" ifadelerini kullandı.

ASMMMO Sekreteri Nevzat Akkaya ise meslek mensuplarının zorlu süreçlerden geçerek ruhsatlarını almaya hak kazandıklarını söyledi. Akkaya, tüm ruhsat alan meslek mensuplarına bol kazanç ve aileleriyle mutlu bir hayat temennisinde bulundu.

"DEVLETİN KASASINA GİREN HER KURUŞTA KATKINIZ VAR"

Maliye Bakanı Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur ise kendisinin de yıllarca serbest muhasebeci mali müşavirlik yaptığını ifade ederek, "Yıllarca bu mesleği yapmış biri olarak söylüyorum, zor ama çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Birçok fedakarlık ve zorluğa katlanıyorsunuz. Yeri geliyor paranızı alamıyorsunuz, yeri geliyor hafta sonları dahil gece geç saatlere kadar çalışıyorsunuz. Devletin kasasına giren her kuruşta katkınız var. Bugün ruhsat alan tüm meslek mensuplarımızı tebrik ediyorum. Bol kazanç diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 250 meslek mensubuna Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ruhsatları verildi. Program düzenlenen kokteylle sona erdi.

E-DEFTER, E-FATURA, E-ARŞİV, E-TEBLİGAT SEMİNERİ

ASMMMO tarafından Kocatepe Kültür Merkezi'nde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlere yönelik, e-defter, e-fatura, e-tebligat, e-arşiv fatura semineri yapıldı.

Çok sayıda meslek mensubunun katıldığı seminerin sunuş konuşmasını ASMMMO Oda Sekreteri Nevzat Akkaya yaptı. Akkaya, eğitimin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

ASMMMO Başkanı Mehmet Okkalı ise milletvekilliği seçiminin hayırlı olmasını diledi. Okkalı, biran önce hükümetin kurularak ekonomik gündeme dönülmesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:

"Mali müşavirlik mesleği zor ve sürekli yenilenme isteyen bir meslek. Meslektaşlarımız sürekli değişen kanun, tüzük, yönetmelik, genelge ve yönergeleri takip ediyor. Meslektaşlarımızın üzerine her gün yeni yükler biniyor. Devletin her kuruş vergisinde pay sahibiyiz. Meslek yasamızla ilgili bir yasal düzenleme mecliste bekliyor. Yeni hükümetle birlikte bu yasanın bu yıl geçmesini bekliyoruz. Kendi hayatlarından fedakarlık ederek çalışan meslektaşlarımız hak ettikleri itibarı ve maddi değeri alabilmeleri için çalışıyoruz. Oda olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Teknolojik gelişmeler bizlerin işlerini daha da kolaylaştırıyor. E-defter, e-fatura, e-arşiv gibi konulardaki eğitimlerle meslektaşlarımızın omzundaki yükü azaltmak istiyoruz. Bu konuda eğitimlerimiz devam edecek. Bildiğiniz gibi 2016 yılından itibaren e-defter, e-fatura hayatımızda olacak. Tüm meslektaşlarımız buna hazırlıklı olmak zorunda."

"HİÇBİR PARTİNİN ARKA BAHÇESİ OLMADIK"

Odanın sosyal faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Başkan Mehmet Okkalı, "Meslektaşlarımızın yoğun iş temposundan bir nebze uzaklaşmaları için bazı sosyal-kültürel ve sportif etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Odamızın futbol ligi önümüzdeki hafta başlıyor, satranç kursumuz, fotoğrafçılık kursumuz, tiyatro ve Türk Halk Müziği koromuz çalışmalarına başladı. Katılmak isteyen meslek mensuplarımızı ve ailelerini bekliyoruz. Biz meslektaş için çalışıyoruz. Çünkü meslek odaları üyelerinin hak ve menfaatleri doğrultusunda çalışma yapma yeridir. Siyaset yeri değildir. Biz göreve geldiğimiz günden itibaren hep bu düşünceyle hareket ettik. Hiçbir partinin arka bahçesi olmadık, olmayacağız. Tüm siyasi partilere eşit yakınlıktayız. Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın geleceği için tüm siyasi partilere projelerimizi ve sorunlarımızı aktarıyoruz. Olumlu sonuçlar almaya başladık almaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının sonunda Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Selçuk Gülten, Logo Yazılım firması temsilcileri Ercan Kuru ve Ümit Yazan tarafından e-defter, e-fatura, e-tebligat, e-arşiv fatura konularında eğitim verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 250 Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Törenle Ruhsatlarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement