23 Nisan Haftası Düzenlenen Gecede Kutlandı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Haftası Düzenlenen Gecede Kutlandı

23 Nisan Haftası Düzenlenen Gecede Kutlandı

Gecede TRT Halk Oyunları ekibinin gösterilerinin ardından 23 nisan haftasının başlangıç pastası kesildi.

18.04.2011 15:25

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde düzenlenen ''TRT 33. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'' kapsamında, 40 ülkeden yaklaşık 250'ye yakın rehber, yönetici ve yabancı basın mensubu, Uludağ Karina Hotel'de dostluk yemeğinde buluştu. Yemeğe Bursa Valisi Şahabettin Harput ve eşi Funda Harput, başta olmak üzere Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin iyi niyet elçisi ses sanatçısı Muazzez Ersoy, Vali Yardımcısı M. Vedat Müftüoğlu, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede TRT Halk Oyunları ekibinin gösterilerinin ardından 23 nisan haftasının başlangıç pastası kesildi. Pasta kesiminin ardından konuşan Vali Harput; "Altı asırdan fazla Dünyaya insanlığı, adaleti, barışı, sevgiyi, hoşgörüyü en güzel şekilde anlatan bir imparatorluğun kurulduğu topraklarda Bursa'da sınız. Bursa'yı anlatanlar bir cennet bahçesine benzetirler. Bursa'da Dağ var, Türkiye Sularının yüzde 70'i Bursa'dan çıkar, Bursa'da sıcak su var, termal su var, ipek var, tarih var, otomotiv, tekstil var. Yani Bursa'da yok yok. Bursa'da sizler yoktunuz şimdi sizlerde geldiniz. Hoş geldiniz. TRT'nin bu yıl 33. Sünü Bursa'nın ev sahipliğinde düzenlediği bu güzel organizasyonla geleceğin Dünya'sına ilişkin sevgi ve barış adına çok güzel dostluk köprüleri kuruldu. Öyle umuyorum bundan 20 yıl sonra burada arkadaş olan çocuklar o Ülkelerin önemli yerlerinde önemli görevler alacaklar ve onlar bu ülkeler arasında dostluk ve işbirliği köprüleri kuracaklar. Geleceğin dünyasının sevgi ve barış üzerine kurulacak ve inşallah artık mülteci çocukları olmayacak. Böyle bir dünya istiyoruz" dedi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin iyi niyet elçisi Muazzez Ersoy'da yaptığı konuşmada; "Bu gün çocuklarımızla el ele yürüdük. Birlikte dostluğumuzu simgeleyen imzalar attık. Mülteci çocuklarımızı unutmayalım. Onlar her ne kadar bizim Ülkemizde bir geçiş dönemi yaşıyorlarsa da, o geçiş dönemi süresinde dahi olsa bizimle aynı haklara sahip olduklarını her zaman bilelim. Bu konular ile ilgili hassasiyetinize şimdiden çok teşekkür ediyorum." Şeklinde belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 23 Nisan Haftası Düzenlenen Gecede Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement