224 Yolcuya Mezar Olan Uçağın Enkazından Dehşete Düşüren Görüntüler - Son Dakika
Güncel

224 Yolcuya Mezar Olan Uçağın Enkazından Dehşete Düşüren Görüntüler

224 Yolcuya Mezar Olan Uçağın Enkazından Dehşete Düşüren Görüntüler

Mısır'dan Rusya'ya giderken Sina Yarımadası'na çakılan yolcu uçağının enkazının ilk görüntüleri yayınlandı.

03.11.2015 11:57  Güncelleme: 12:57

Mısır'dan Rusya'ya giderken, kalkıştan 23 dakika sonra 224 yolcu ve mürettebatıyla Sina Yarımadası'na düşen Rus Metrojet Havayolları'na ait yolcu uçağının enkazının ilk görüntüleri yayınlandı.

TEKNİK BİR ARIZA YA DA PİLOT HATASI DEĞİL

Metrojet havayollarından Alexander Smirnov dün yaptığı açıklamada, enkazdaki incelemelerin tamamlandığını, uçağın teknik bir arıza ya da pilot hatasından dolayı düşmediğini açıklamıştı.

Smirnov, uçağın havada inflak ettiğini ve parçalarının çok geniş bir alana yayıldığını ifade etmiş, böyle bir parçalanmanın ancak bir dış etkenden kaynaklanmış olabileceğini duyurmuştu.

Independent Gazetesi ise konu ile ilgili haberinde Rus hava taşımacılığı yetkilisi Alexander Neradko'nun basın açıklamasına yer verdi.

"DIŞ ETMENLERDEN DOLAYI DÜŞMEDİ"

Neradko, Kahire'den yaptığı açıklamada, uçağın kara kutusunun incelendiğini ve uçağın düşmesine herhangi bir 'dış etken'in yol açmadığını belirterek, Metrojet'in açıklamasını 'temelsiz' olarak nitelendirdi. Rus yetkili, kara kutunun incelemesi sonucunda uçağın dış etmenlerden dolayı düşmediğini tespit ettiklerini söyledi.

IŞİD SALDIRIYI ÜSTLENDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

ABD ulusal istihbarat kurumundan James R. Clapper ise ellerinde olayın terörist bir saldırı olduğunu söylemek için 'somut bir kanıt' bulunmadığını söyledi. IŞİD ise saldırıyı üstlendiğini açıklamıştı.

Russia Today'ın enkazdan yayınladığı ilk görüntülerde, enkazın geniş bir alana yayılmadığı gözlendi.

SİSİ: IŞİD İDDİALARI PROPAGANDA

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Rus hava yolu şirketi Kogalımvia'ya ait Airbus-320 tipi yolcu uçağının Mısır'da terör örgütü IŞİD bağlantılı militanlar tarafından düşürüldüğü iddialarını "propaganda" olarak nitelendirerek bunun, "Mısır'ın imajına, güvenlik ve istikrarına zarar vermek isteyenlerin kullandığı yollardan biri." olduğunu söyledi.

Sisi, bu hafta yapacağı İngiltere ziyareti öncesinde İngiliz yayın kurumu BBC'ye açıklamalarda bulundu.

AVRUPA'DA DÜŞEN UÇAĞI HATIRLATTI

Rus uçağının düşmesine neyin sebep olduğunu söylemek için henüz erken olduğunu belirten Sisi, "Böyle kazaların nedenini açıklığa kavuşturmak zaman alıyor. Sizin de Avrupa'da düşen Pan-Am Havayolları'na ait uçak var. O uçağın neden düştüğüne dair gerçek sonuçlara ulaşmanız yıllar sürdü." dedi.

Soruşturmanın iş birliği içerisinde yürütüldüğünü, dahil olmak isteyen yetkililerin kendilerine katılabileceğini belirten Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, "Uçağın IŞİD yüzünden düştüğü propagandası, Mısır'ın imajına, güvenlik ve istikrarına zarar vermek isteyenlerin kullandığı yollardan biri. Uçak 35 bin fit yükseklikteydi. İnanın bana, Sina'daki durum, özellikle bu kısıtlı alan tam kontrolümüz altında." diye konuştu.

Rusya Havacılık Ajansı, Şarm Eş Şeyh'ten kalkan Rus hava yolu şirketi Kogalımvia'ya ait Airbus-320 tipi yolcu uçağıyla irtibatın, Mısır'ın Sina Yarımadası üzerinde kesildiğini açıklamıştı. Rus yetkililer, içindeki 224 kişinin hayatını kaybettiği uçağın havada parçalandığını açıklamıştı.

Mısır'da terör örgütü IŞİD'e biat ettiğini duyuran, ismini Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis", uçağı düşürdüğünü iddia etmişti.

Uçağın düşmesine ilişkin yürütülen soruşturmada, Mısır ve Rusya'nın yanı sıra uçağı üreten Airbus şirketinden Fransız ve Alman uzmanlar görev alıyor.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin bu hafta İngiltere'yi ziyaret etmesi bekleniyor. İngiltere'deki insan hakları ve demokrasi destekçileri, İngiliz hükümeti tarafından ülkeye davet edilen Sisi'nin ziyaretinin iptal edilmesini istiyor. Sisi'nin ziyareti sırasında İngiltere Başbakanlığı önünde geniş katılımlı protesto gösterisi düzenlenmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 224 Yolcuya Mezar Olan Uçağın Enkazından Dehşete Düşüren Görüntüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • KÜRT : ne olursa olsun hazımsızlar biz ak partiye verdigkmiz için mutluyuz 23 senedir 33 senee yaşamsam yine verecegizçatlayın bu ülke huzurlu boşyere akıl bulayım ak partiyi karalamayın beğenmeyen odabaşı gibi defolup gider 24 13 Yanıtla
  • Devletul islam : Allahuekber...Devletul islam bakiya 2 7 Yanıtla
  • turkturkk: Lan kürt burada uçak kazası diyor sen parti yapiyon parti meseleleri yapsın seni ne salak bi insanmış sınız 2 2 Yanıtla
    RİZELİ: EVET.EVET 0 1

Advertisement