
Hollanda ve Arjantin'in İstanbul başkonsolosları, iki ülke arasında oynanan 2014 FIFA Dünya Kupası yarı final maçını birlikte izledi.
Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu bahçesinde kurulan iki dev ekrandan maçı izleyenler arasında; Hollanda Başkonsolosu Robert Schuddeboom ve Arjantin'in İstanbul Başkonsolosu Ernesto Pfirter'in yanı sıra Almanya, İspanya, Macaristan ve Panama'nın İstanbul başkonsolosları ile Kosta Rika Fahri Konsolosu Serhan Süzer, Kasımpaşaspor'un Hollandalı oyuncuları Ryan Babel ve Ryan Donk ile 850 civarında Hollanda vatandaşı yer aldı.
Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Schuddeboom, futbol karşılaşmalarının birleştirici yönü olduğu için böyle bir organizasyon yaptıklarını söyledi. Schuddeboom, karşılaşmayı Hollanda'nın 2-1 kazanacağı yönünde tahminde bulundu.
Arjantin'in İstanbul Başkonsolosu Pfirter ise karşılaşmayı parti havasında izlediklerini ifade ederek, maçı Arjantin'in 1-0 kazanacağını tahmin ettiğini kaydetti.
Başkonsolosluktan yapılan açıklamada, Hollanda Kralı Willem Alexander'ın eşi Kraliçe Maxima'nın Arjantin asıllı olması dolayısıyla Hollanda kraliyet ailesi için maçın öneminin çok daha büyük olduğu belirtildi.
Dünya Kupası başladığından beri Hollanda'nın maçlarının Hollanda Sarayı'nın bahçesindeki dev ekrandan izlendiği ve şimdiye kadar yaklaşık 4 bin 500 kişinin ağırlandığı bildirildi. - İstanbul
Son Dakika › Güncel › 2014 FIFA Dünya Kupası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?