2012 Yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

2012 Yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Belli Oldu

2012 Yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Belli Oldu

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü almaya hak kazananlar belli oldu.

29.10.2012 12:00

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü almaya hak kazananlar belli oldu. Bu yıl ki ödüller, Zeugma Antik Kenti ve Müzesi, Selim İleri, Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu ve Ahmet Hatipoğlu'na verildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2012 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin şu alanlarda ve kişilere verilmesini uygun gördü:

Zeugma Antik Kenti ve Müzesi : Türkiye'nin arkeoloji alanındaki zengin birikimini akademik dünya, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve yerel yönetimler işbirliği ile dünya mirasına sunulacak bir zenginlikte sergiledikleri için ödülü almaya hak kazındı.

Selim İleri: Edebiyat aşkını İstanbul tutkusuyla harmanlayıp kişisel anılarını şehrin geçmişiyle biraraya getirdiği eserlerinde, gelenekle yeni arasında köprü rolü üstlendiği gerekçesiyle ödülü almaya hak kazandı.

Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu: Güncel olayları zengin tarih birikimiyle yoğurup özgün bir tarih söylemi geliştirerek Türk tarihini evrensel bir boyuta taşıması nedeniyle ödülü almaya hak kazandı.

Ahmet Hatipoğlu : Klasik Türk ve Tasavvuf müziğini kendine özgü icra tarzlarıyla zenginleştirip geniş kitlelere ulaştırması dolayısıyla verildi.

Ödüller, Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 2012 Yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement